Keilailun naisten EM-kilpailuista Suomeen neljä mitalia

Jaa

Ranskan Wittelsheimissa oli tänään lauantaina viimeinen kilpailupäivä. Ohjelmassa oli henkilökohtainen Mastersin finaali. Mukana oli viisi suomalaista keilaajatarta.

Mastersin kärkikaksikko Josefin Hermansson ja Nora Johansson
Mastersin kärkikaksikko Josefin Hermansson ja Nora Johansson Tiina Viljakka

Ensimmäisessä vaiheessa radoille asteli All eventsin sijat 9.-24. Pelitapa oli paras kolmesta eli kahdella voitolla pääsi jatkoon. Häviäjät tippui pois, jäljelle jääneet kahdeksan pelaajaa sai vastaansa sijat 1.-8. Jälleen pelattiin paras kolmesta. Näin jatkettiin kunnes oli jäljellä kaksi pelaajaa. Mestaruus ratkaistin heidän välillä yhden sarjan tuloksella.

Ensimmäisessä vaiheessa mukana olivat Essi Pakarinen, Eliisa Hiltunen ja Sanna Oksanen. Heistä vain Pakarinen voitti pelinsä ja jatkoi toiseen osioon. Hiltunen ja Oksanen sijoittuivat sijoille 17.-24.

Mukaan astelivat edellisissä EM-kilpailuissa All events mestaruuden voittanut Peppi Konsteri ja Ani Juntunen.

Peppi Konsteri ei tällä kertaa onnistunut ja Ruotsin Hanna Engberg voitti suoraan 2-0. Ani Juntunen voitti ensimmäisen sarjan Saksan Janin Ribguthia vastaan. Ensimmäisellä kierroksella Eliisa Hiltusen tiputtanut saksalainen voitti kaksi seuraavaa sarjaa ja meni jatkoon voitoin 1-2.

Pakarista vastaan asettui Ruotsin Nora Johansson, joka oli voittanut tähän mennessä mitalin jokaisesta osiosta. Ensimmäisen voitti Johansson, toisen Pakarinen. Kolmannessa pelissä Pakarinen taisteli mutta Johansson vei voiton.

Kaikki kolme suomalaista jäivät sijoille 9.-16.

Mastersin loppuottelussa nähtiin lopulta kaksi ruotsalaista, Nora Johansson ja Josefin Hermansson. 21-vuotias Johansson vei finaaliin 2-0 ja voitti itselleen kolmannen henkilökohtaiseen kultamitalin. Lisäksi parikilpailusta tuli hopeaa Hermanssonin kanssa, triosta pronssia ja kruunuksi joukkuekulta. Kuulemme varmaan tästä nuoresta kaksikätisestä keilaajasta vielä lisää, nämä olivat vasta hänen ensimmäiset aikuisten kilpailut.

Suomen mitalitili oli kaiken kaikkiaan neljä mitalia: paripronssi, triosta hopeaa ja pronssia sekä joukkuehopea. Triosta ei ole koskaan tullut kahta mitalia Suomeen samasta kilpailusta.