Keilailun naisten EM-kilpailuista jälleen mitali Suomeen

Jaa

Jokainen joukkue haluaa mestaruuden nimenomaan joukkueosiosta. Niin myös Suomi lähti hakemaan kultaa. Eikä se kaukana ollut.

Joukkueessa mukana valmentaja Piritta Kantola (vas), Eliisa Hiltunen, Essi Pakarinen, Ani Juntunen, Sanna Oksanen, Jenni Heino ja Peppi Konsteri.
Joukkueessa mukana valmentaja Piritta Kantola (vas), Eliisa Hiltunen, Essi Pakarinen, Ani Juntunen, Sanna Oksanen, Jenni Heino ja Peppi Konsteri. Tiina Viljakka

Päällimmäisenä tunteena tämän päivän päätteeksi on tietysti suuri pettymys. Voittoa lähdettiin hakemaan. Ruotsi oli voitettavissa, mutta tällä(kään) kertaa se ei onnistunut.

Ranskan Wittelsheimissa pelattavissa keilailun naisten EM-kilpailuissa Suomi lähti joukkuekilpailun pudotuspeleihin kärkipaikalta. Semifinaalissa vastaan tuli mitalitaulukkoa johtava Saksa. Suomen joukkue aloitti vahvasti eikä luovuttanut johtopaikkaa missään vaiheessa. Joukkue voitti Saksan selkeästi 1064-909.

Ruotsi taasen selvitti tiensä finaaliin voittamalla semifinaalissa Englannin 1097-1003.

Essi Pakarinen aloitti hienosti viiden kaadon jonolla, Ani Juntunen ja Peppi Konsteri säestivät kahden kaadon tuplalla. Ruotsi jäi lähtötelineisiin, heidän loppukiriä osattiin kyllä odottaa. Parhaimmillaan Suomen johto oli 60 pistettä sarjan puolivälissä.

Pakarisen kaatojono loppui seiskakeilan missiin, mutta hän jatkoi vielä kahdella kaadolla. Muut eivät saanet kaatoja, sekaan eksyi myös pari paikkaamatonta kuviota. Ruotsin Nora Johansson sen sijaan jatkoi kaatojonoansa alusta alkaen kunnes kasiruudussa jäi yksi keila pystyyn. Anna Andersson aloitti loppukirin seiskaruudusta, Jenny Wegner seurasi kasiruudussa kuten myös Hanna Engberg.

Sanna Oksanen teki ysiruudun kaadon päälle kolme kaatoa, pieni mahdollisuus voittoon vielä oli olemassa. Viimeisenä keilannut Peppi Konsteri ei onnistunut tekemään kaatoa kymppiruutuun vaan paikon. Nora Johanssonin olisi täytynyt epäonnistua kunnolla omassa kymppiruudussaan, hän ei toista kertaa tehnyt samanlaista virhettä kuin triokilpailussa vaan paukutti kolme kaatoa. Niin Ruotsi marssi voittoon 1056-1032.

- Meillä oli vain yksi tavoite tänään, se oli voitto. Sitä ei tullut joten on todella pettynyt olo, kuvaili koko joukkueen puolesta tunnelmaa Eliisa Hiltunen.

Joukkue ei antautunut ilman taistelua.

- Katkerimmaksi tämän tappion tekee se, että pelasimme tänään erittäin hyvän joukkuepäivän. Onnistuimme tekemään useammin oikeita ratkaisuja. Pelaajilta oli todella upeaa keilailua. Tänään oli kaikki sauma voittaa mestaruus, harmittaa ettei siinä onnistuttu. Pelin edetessä rata muuttuu koko ajan, lopussa emme saaneet tehtyä tarvittavia muutoksia, kaikkemme kyllä yritimme. Tällä kertaa Ruotsi pelasi lopun paremmin, kertoi valmentaja Piritta Kantola.

Joukkuehopeamitali oli Suomen neljäs. Aikaisemmin parikilpailusta tuli pronssia, triokilpailusta hopea ja pronssi. Huomenna lauantaina pelataan vielä henkilökohtainen Masters finaali. Mukana on kuudesta pelaajastamme viisi: Peppi Konsteri, Ani Juntunen, Essi Pakarinen, Sanna Oksanen ja Eliisa Hiltunen.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Trion pronssimitalistit Eliisa Hiltunen, Ani Juntunen ja Peppi Konsteri
Trion pronssimitalistit Eliisa Hiltunen, Ani Juntunen ja Peppi Konsteri
Lataa
Trion hopeamitalistit Eliisa Hiltunen, Essi Pakarinen ja Sanna Oksanen
Trion hopeamitalistit Eliisa Hiltunen, Essi Pakarinen ja Sanna Oksanen
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye