Tutkimus: Tässä ovat mökkien ikuisuusprojektit – saunaremontin vitkuttelu on miesten perisynti

Jaa

Saunan ja ulkosivun kunnostaminen lukeutuvat useimmin ”sitten joskus” -kategoriaan suomalaisilla mökinomistajilla. Myös ulkokaton ja laiturin korjaamista vitkutellaan, selviää Stark Suomi Oy:n teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat 2024 -tutkimuksesta.

Tuhannesta asunnon omistavasta suomalaisesta noin kolmasosa omistaa lisäksi mökin tai muunlaisen vapaa-ajan asunnon. Stark Suomi kysyi mökinomistajilta heidän remontointikäytännöistään selvittääkseen, mitkä ovat mökkien ikuisuusprojektit.

Tulokset kertovat, että sauna ja rakennuksen ulkosivu ovat suurimmassa vaarassa jäädä laiminlyödyiksi silloinkin, kun vastaaja tiedostaa niiden kaipaavan huomiota. Kumpikin vaihtoehto saa 10 prosentin osuuden vastauksista. Myös ulkokatto (9 %) ja laituri (8 %) myönnetään remontointia vaativiksi kohteiksi, joiden kunnostamista tullaan kuitenkin helposti lykänneiksi.

”Mökki-idylliin liittynee tietynlainen rustiikkisuus tai kotikutoisuus, jossa kaiken ei tarvitsekaan olla aivan vasta kunnostetun näköistä. Saunaremontin lykkäämistä kuitenkin hiukan ihmettelen. Monelle mökkeily on melkeinpä synonyymi saunomiselle, joten voisi kuvitella saunasta pidettävän erityisen hyvää huolta”, Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi sanoo.

Tutkimustulosten mukaan saunan korjaamisen vitkuttelu vaikuttaa olevan eritoten miesten perisynti, sillä miehistä peräti 14 prosenttia nimeää sen ikuisuusprojektiksi, kun naisista näin tekee vain 6 prosenttia

Ulkokaton kunnon kanssa ei sovi leikkiä

Toinen yllättävä asia on viivyttely ulkokaton kunnostuksessa. Ulkokaton kunnolla kun on niin suuri merkitys talon asuinkelpoisuuteen.

”Tämä on asia, jonka kanssa ei kannata ruveta leikkimään. Suomen olosuhteissa kattoa rasittaa kesällä sade, syksyllä lehdet ja muina aikoina lumi. Jos katon tarkastusta ja kunnostusta aina vaan lykkää, niin riski vaurioille kasvaa”, Päiväniemi muistuttaa.

”Pahimmassa tapauksessa ulkokaton vuoto johtaa laajaan kosteusvaurioon, jolloin edessä on todella kallis täysremontti. Kun vielä kaiken lisäksi puhutaan mökistä, jossa saatetaan vierailla vain muutamia kertoja vuoden aikana, syntynyttä vauriota ei välttämättä päästä korjaamaan heti. Tämän takia ulkokatto kannattaa tarkistaa säännöllisesti, ja tarvittaessa kääntyä ammattilaisten puoleen mikäli korjaustarvetta ilmenee”, hän ohjeistaa.

Stark Suomi Oy:n Suomalaiset remontoivat ja rakentavat 2024 -tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 9.–15.1.2024. Kohderyhmänä olivat 18–76-vuotiaat suomalaiset, jotka omistavat asunnon. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen ja asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Tutkimuksen lopulliseen kohderyhmään kuului 1000 vastaajaa.

 

Yhteydenotot ja lisätietoja:

Harri Päiväniemi, toimitusjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 040 643 1800

Satu Otala, viestintäjohtaja, Stark Suomi Oy, puh. 044 475 7483, satu.otala@stark-suomi.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

STARK - reilusti rakentajan asialla
Olemme jokaisen rakentajan reilu ja luotettava kumppani, joka tekee työtään intohimolla ja tinkimättömällä ammattiylpeydellä. Meitä 
starklaisia on noin 1 000 ympäri Suomen, ja valtakunnallinen 27 myymälän verkostomme, jakelukeskuksemme sekä verkkokauppamme palvelevat ajasta ja paikasta riippumatta. Stark on osa Pohjois-Euroopan suurinta rakennustarvikeyritystä STARK Groupia.

Verkkokauppa: www.stark-suomi.fi/ 

Yhtiösivut: yritys.stark-suomi.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Stark Suomi Oy

Suomalaiset ovat puhuneet: Nämä työkalut pitäisi löytyä jokaisesta taloudesta – asiantuntija vinkkaa tuparilahjasta oman polkunsa kohta aloittavalle nuorelle9.7.2024 08:50:00 EEST | Tiedote

Vasara ja ruuvimeisseli kuuluvat jokaisen kodin perusvarustukseen, arvioivat suomalaiset Stark Suomi Oy:n teettämässä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat 2024 -tutkimuksessa. Stark Suomen toimitusjohtaja Harri Päiväniemi kehottaa jokaista pitämään huolen siitä, että pikkunikkarointiin tarvittavat välttämättömyysesineet löytyvät käden ulottuvilta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye