Stella Lökfors MM-finaaliin pelaamaan kullasta - välierästä muodostui trilleri

Jaa

Vasta 18-vuotias Stella Lökfors jatkoi sensaatiomaisia otteitaan keilailun nuorten MM-kilpailuissa Etelä-Korean Incheonissa. Lökfors voitti yksilökilpailun singlen välierässä  varhain perjantaina USA:n Annalise O’Bryantin sarjavoitoin 2-1. Trilleriksi muodostununeessa välieräottelussa Lökfors voitti ratkaisevan sarjan isolla tuloksella tiukasti 254-241 ja pelaa MM-kilpailuiden singlen loppuottelussa ensi viikon torstaina. Lökforsin kanssa kullasta pelaa toisen välierän voittanut Singaporen Arianne Tay. 

Keilaseura Helsingin GB:tä edustavan Lökforsin MM-mitali on keilailussa nuorissa naisissa (U21) ensimmäinen Suomelle kymmeneen vuoteen.

Stella Lökfors voitti välierässä USA:n Annalise O'Bryantin upealla pelillä
Stella Lökfors voitti välierässä USA:n Annalise O'Bryantin upealla pelillä

Välieräottelu oli alusta loppuun äärimmäisen tiukka ja ratkaisua saatiin jännittää loppuun saakka., kun ottelu eteni 1–1-tilanteessa ratkaisevaan kolmanteen sarjaan. Siinä Stella Lökfors aloitti kuuden kaadon jonolla, johon USA:n Annalise O'Bryant pystyi kuitenkin vastaamaan ja pitämään tilanteen äärimmäisen tiukkana. Ratkaisu olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, mutta Lökfors säilytti upeasti hermonsa tiukassa paikassa. 

Lökfors voitti ratkaisevan sarjan 254–241 ja pelaa MM-kilpailuiden singlen loppuottelussa kultamitalista. Kolmen sarjan ottelussa sarjat olivat Lökforsin sarjat ensiksi mainittuna: 205–202, 198–205 ja 254–241.

Loppuottelu pelataan ensi viikon torstaina, jolloin pelataan kaikki nuorten MM-kilpailuiden kilpailuosioiden loppuottelut saman päivän aikana. Lökforsin finaalivastustaja on toisen välierän voittanut Singaporen Arianne Tay. 

 – Upea fiilis on nyt. Välierän kolme sarjaa olivat jännittävät ja stressaavat, mutta onneksi sain viimeisessä tärkeimmässä sarjassa pidettyä pään kasassa ja tehtyä kaatojonoa. En pelien aikana katsonut tulostaulua ja kun vastustajakin teki monta kaatoa, niin kyllä siinä jännitystä oli. Aivan mahtava pelata loppuottelussa ja itselleni on nyt hyvä, että se on vasta MM-kilpailuiden lopussa. Nyt saan keskittyä muihin kilpailuosioihin ja tämä mitalin varmistuminen antaa potkua niihin, Lökfors tunnelmoi välierän jälkeen. 

Lökforsin MM-mitali on keilailussa nuorissa naisissa ensimmäinen Suomelle kymmeneen vuoteen. 

Etelä-Koreassa Keilailun nuorten MM-kilpailuihin osallistuu maailman parhaat alle 21-vuotiaat keilaajat 38 maasta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Miesten finalistit: Saksan Paul Purps ja Ruotsin Carl Eklund. Naisten finalistit: Stella Lökfors ja Singaporen Arianne Tay.
Miesten finalistit: Saksan Paul Purps ja Ruotsin Carl Eklund. Naisten finalistit: Stella Lökfors ja Singaporen Arianne Tay.
Lataa
Stella Lökfors
Stella Lökfors
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Stella Lökfors varmisti MM-mitalin Koreassa - kymmenen vuoden tauko ohi11.7.2024 17:07:02 EEST | Tiedote

Suomi on viimeksi 2014 saavuttanut mitalin keilailun nuorten naisten (U21) MM-kilpailuista. Tänään keilaseura Helsingin GB:tä edustava Stella Lökfors pelasi Etelä-Korean Incheonissa yksilökilpailu singlen 16 parhaan jatkopeleissä upeasti, voitti oman lohkonsa ja varmisti henkilökohtaisen MM-mitalin. Lökfors kohtaa perjantaina singlen välierässä Suomen aikaan 5.30 USA:n Annalise O'Bryantin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye