Kempower ja Wennström toimittavat latausratkaisut Norjan ensimmäiselle julkiselle rekkalatausasemalle

Jaa

Kempower ja Wennström tekevät yhteistyötä toimittaakseen sähkörekkojen pikalatausratkaisuja Fastchargelle, yhdelle Norjan johtavista raskaan liikenteen latauspisteiden operaattoreista. Oslossa sijaitseva asema on Norjan ensimmäinen julkinen rekkalatausasema. Tulevaisuudessa se voidaan myös varustaa Kempower Megawatt Charging System (MCS) -järjestelmällä, joka mahdollistaa uusien MCS-yhteensopivien sähkörekkojen latauksen lähitulevaisuudessa. 

Latausasema on Norjan ensimmäinen julkinen rekkalatausasema, mikä on merkittävä askel Norjan rekkaliikenteen sähköistämisessä.
Latausasema on Norjan ensimmäinen julkinen rekkalatausasema, mikä on merkittävä askel Norjan rekkaliikenteen sähköistämisessä.
  • Kempower ja Wennström tekevät yhteistyötä Norjassa toimivan Fastchargen ensimmäisen julkisen sähkörekkojen latausaseman avaamiseksi Oslossa. 

  • Latausasema on Norjan ensimmäinen julkinen rekkalatausasema, mikä on merkittävä askel Norjan rekkaliikenteen sähköistämisessä. 

  • Asema tarjoaa jopa 400kW tehon latauspistoketta kohden. 

  • Hanke on Fastchargen ensimmäinen rekkalatausasema Norjassa. Kempower ja Wennström toimittavat latauslaitteet asemalle.  

Oslo, Norja – Kempower ja Wennström tekevät yhteistyötä toimittaakseen sähkörekkojen pikalatausratkaisuja Fastchargelle, yhdelle Norjan johtavista raskaan liikenteen latauspisteiden operaattoreista. Oslossa sijaitseva asema on Norjan ensimmäinen julkinen rekkalatausasema. Tulevaisuudessa se voidaan myös varustaa Kempower Megawatt Charging System (MCS) -järjestelmällä, joka mahdollistaa uusien MCS-yhteensopivien sähkörekkojen latauksen lähitulevaisuudessa. Uusi asema on merkittävä askel Euroopan rekkaliikenteen sähköistämisessä. Älykkäiden sähköisen liikenteen ratkaisujen tarjoaja Wennström toimii projektin myynti- ja palvelukumppanina. 

Norjan tieliikenne vastaa 17 % kaikista maan kasvihuonepäästöistä, minkä takia hallitus on asettanut tavoitteeksi, että kaikki maassa myytävät uudet rekat ovat sähköisiä vuoteen 2030 mennessä. Näiden sähkörekkojen lataamiseksi maahan tarvitaan laaja pikalatausinfra. Vaikka Norjassa on jo rekkalatauspisteitä varikoilla, on Fastchargen Oslon asema Norjan ensimmäinen julkinen latausasema, joka on suunniteltu yksinomaan rekoille. 

Hanke on Fastchargen ensimmäinen rekkalatausasema Norjassa. Kempower ja Wennström toimittavat latausratkaisut asemalle. Fastcharge suunnittelee avaavansa yhteensä neljä julkista rekkalatausasemaa vuoden loppuun mennessä. Ensimmäinen latausasema Alnabrussa, Oslossa, avattiin 25. heinäkuuta, ja sitä seuraa viisi muuta latausasemaa Ringsakerin, Sandefjordin, Gjesdalin, Bergenin ja Malvikin kunnissa. 

Oslon aseman rekat saavat virtansa Kempower Power Unit -tehoyksiköstä, joka tarjoaa jopa 600 kW kokonaistehon. Useat tehoyksiköt jakavat virtaa kuudesta kahdeksaan Kempower Liquid Cooled Satellite -lataussatelliittiin. Kempowerin latausjärjestelmän modulaarisuuden ansiosta tehoyksiköt ovat myös yhteensopiva Kempowerin megawattilatausjärjestelmän kanssa, mikä mahdollistaa MCS-yhteensopivien sähkörekkojen latauksen lähitulevaisuudessa. 

Kaikki aseman latausratkaisut ovat yhdistettyinä Fastcharge -sovellukseen. Tämä yksinkertaistaa rekkakuskien käyttäjäkokemusta, sillä kuljettajat voivat varata latauspaikan etukäteen. Rekisteröimällä ajoneuvot yritystileille maksut suoritetaan saumattomasti e-laskutuksen kautta. Fastcharge toimii myös ensisijaisena kontaktina palveluiden ja ylläpidon osalta, mikä varmistaa sujuvan latauskokemuksen. 

"Tämä uraauurtava rekkalatausprojekti Fastchargen ja Wennströmin kanssa on tärkeä askel eteenpäin Norjan liikenteen sähköistämisessä. Luotettavan, skaalautuvan ja käyttäjäystävällisen julkisen tienvarsilatauksen tarjoaminen rekoille on tärkeässä roolissa raskaan liikenteen sähköistämisessä. Odotamme innolla monien muiden rekkalatausasemien rakentamista yhdessä", kommentoi Erik Kanerva, Kempowerin Pohjois-Euroopan myyntijohtaja. 

"Tavoitteenamme on olla kuljetusyritysten luonnollinen valinta tarjoamalla ensiluokkaista palvelua ja samalla helpottaa kuljetuskaluston sähköistämistä pienemmillä kokonaiskustannuksilla", sanoo Harald Grytten, Fastchargen toimitusjohtaja. 

"Olen innoissani Fastchargen, Kempowerin ja Wennströmin välisestä yhteistyöstä, joka edistää liikenteen sähköistymistä Norjassa. Omistautumisemme ja sitoutumisemme luotettavien, skaalautuvien ja käyttäjäystävällisien rekkalatausasemien luomiseksi heijastaa yhteistä visiotamme kestävästä liikenteestä. Yhdessä raivaamme tietä kohti vihreämpää tulevaisuutta", sanoo Wennströmin myyntipäällikkö Joakim Opsahl

 

Kempower media: 

Fredrik Palmén, Senior Communications Specialist, Kempower 

fredrik.palmen@kempower.com  

+358 444 201 887 

 

Fastcharge: www.fastcharge.no 

Wennstrom Solutions & Service: www.wennstrom.com  

 

Kempower lyhyesti

Suunnittelemme ja valmistamme luotettavia ja käyttäjäystävällisiä DC-pikalatausratkaisuja sähköajoneuvoille. Visiomme on luoda maailman halutuimpia latausratkaisuja kaikille, kaikkialla. Tuotekehityksemme ja tuotantomme sijaitsevat Suomessa ja Yhdysvalloissa, ja suurin osa materiaaleista ja komponenteista hankitaan paikallisesti.  Keskitymme kaikkiin sähköisen liikkumisen alueisiin sähköautoista rekkoihin ja busseihin, sekä työkoneisiin ja merenkulkuun. Kempowerin modulaarinen ja skaalautuva latausjärjestelmä ja maailmanluokan ohjelmisto on suunniteltu sähköautoilijoiden toimesta sähköautoilijoita varten. Näin mahdollistamme parhaan käyttökokemuksen asiakkaillemme kaikkialla maailmassa. Kempowerin osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssa. www.kempower.com  

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kempower Oyj

Kempowerille on myönnetty CTEP-sertifiointi Kaliforniassa – tarjoaa kuluttajille luokkansa parasta tarkkuutta ja luotettavuutta15.8.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Kempowerin sähköajoneuvojen pikalatausratkaisut ovat saaneet California Type Evaluation Program (CTEP) -sertifioinnin. Sertifiointi vahvistaa Kempowerin latausratkaisujen asemaa Pohjois-Amerikassa. Kempowerin lataustuotteiden sertifiointi CTEP:n korkeimpien standardien mukaisesti tarkoittaa, että Kempower voi nopeasti valmistaa ja toimittaa tilauksia Kaliforniaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye