Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Liikkuvin kunta -kilpailu avautuu jälleen: nyt etsitään yhteisöllistä liikuttajaa

Jaa

Vastaamme kuntakentän toiveeseen sekä yhteiskunnassa kasvavaan huoleen suomalaisten vähäisen liikkumisen seurauksista, ja jatkamme Suomen liikkuvin kunta -kilpailua myös vuonna 2024!

Kunnilla on tärkeä rooli kaikkien kuntalaisten fyysisen aktiivisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä.
Kunnilla on tärkeä rooli kaikkien kuntalaisten fyysisen aktiivisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä.

Kilpailu on osa valtakunnallisen Urheilugaalan virallisia palkintoluokkia ja sen järjestää Kuntaliitto yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa. Vuoden 2024 liikkuvin kunta palkitaan Uno-pokaalilla Urheilugaalassa tammikuussa 2025.

Seitsemättä kertaa järjestettävässä Suomen liikkuvin kunta -kilpailussa haetaan kuntalaisten liikunta- ja liikkumismahdollisuuksia laaja-alaisesti edistänyttä kuntaa.

Tällä kertaa kilpailu toteutetaan teemalla ”Yhteisöllinen liike”. Yhteisöllisellä liikkeellä tarkoitetaan tässä yhteydessä erityisesti tapoja, ideoita ja toimintamalleja, joilla kuntalaisia kannustetaan liikkumaan yhdessä. 

– Yksinäisyys on Suomessa kasvava ongelma ja keinoja yksinäisyyden ehkäisemiseksi tuleekin etsiä kaikilta sektoreilta. Liikunta ja liikuntapalvelut tarjoavat perinteisesti hyvän alustan yhdessä tekemiselle, liikunnan ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Elsa Mantere Kuntaliitosta toteaa.

– Liian vähäisen liikkumisen ongelmat kasvavat, ja samaan aikaan valtion rahoitus liikkumiseen uhkaa vähentyä. Kaupungit ja kunnat ovat jo nyt liikuntapalvelujen suurin rahoittaja, Mantere huomauttaa.

Kunnilla on tärkeä rooli kaikkien kuntalaisten fyysisen aktiivisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämisessä. Lisäksi kunnat tekevät merkittävää työtä liikunnan yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämisessä.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailulla Kuntaliitto haluaa tehdä näkyväksi monimuotoista ja erinomaista työtä, jota kunnissa tehdään kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi ja liikkumisen ja liikunnan lisäämiseksi. Lisäksi kilpailun avulla nostetaan esiin hyviä käytäntöjä kuntakentälle jaettavaksi.

Ilmoittaudu mukaan kisaan

Kilpailu on avoin, maksuton ja tarkoitettu kaikille kaupungeille ja kunnille. Kilpailuaika on 19.8-27.9.2024. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Kilpailun kolme finalistia julkaistaan joulukuussa ja voittaja palkitaan UNO-pokaalilla Urheilugaalassa tammikuussa 2024. 

Mukaan kilpailuun pääsee täyttämällä ilmoittautumislomakkeen viimeistään 27.9.2024 

Lisätietoja:

Liikunnan ja nuorisoasioiden erityisasiantuntija Elsa Mantere, p. +358 50 565 0306, etunimi.sukunimi@kuntaliitto.fi

#liikkuvinkunta2024

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Kunnat luovat perustan asukkaiden hyvälle elämälle. Kuntaliitto tekee työtä, jotta kunnat onnistuvat tehtävässään. Suomen Kuntaliitto on kaikkien maamme kuntien ja kaupunkien kaksikielinen etujärjestö, kunnallisten palvelujen asiantuntija ja kehittäjä. Kuntaliitto.fi on kuntatiedon keskus internetissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Kuntaliitto / Finlands Kommunförbund

Kuntaliiton terveiset budjettiriiheen: Hallitus on lipsumassa kunnille antamistaan lupauksista – rahoitusta ei saa leikata ennen kuin velvoitteita on saatu kevennettyä22.8.2024 13:02:07 EEST | Tiedote

Kuntakentällä on tulevina vuosina poikkeuksellisen suuri paine sopeuttaa menojaan, mutta myös korottaa verotustaan, varoittaa Kuntaliiton hallituksen työvaliokunta. Kuntien valtionrahoitukseen uhkaa kohdistua ensi vuonna noin 100–150 miljoonan euron leikkaus, jonka vastineeksi hallitus ei ole ainakaan tähän mennessä kyennyt linjaamaan vastaavan suuruista tehtävien, velvoitteiden tai normien karsintaa. Pelkät leikkaukset kuntien valtionrahoitukseen eivät tuo julkiseen talouteen säästöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye