Varsinais-Suomen hyvinvointialue, VarhaVarsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Venetsialaisten ilotulitteista yksityistilaisuuksissa ei tarvitse ilmoittaa Varsinais-Suomessa

Jaa

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen alueella (Varsinais-Suomen maakunta) ei tarvitse tehdä ilotulitusilmoitusta yksityiseen kulutukseen tarkoitettujen ilotulitteiden käytöstä venetsialaisviikonloppuna. Poikkeus on voimassa lauantaina 31.8.2024 klo 18.00−24.00.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa yläkulmassa on Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen logo.

Päätös on voimassa vain taajama-alueiden ulkopuolella, joten taajama-alueilla ilotulitteita ei saa käyttää ilman pelastusviranomaisen lupaa.  

Lisäksi Turun, Naantalin, Raision, Paraisten ja Uudenkaupungin alueilla on erilliset kieltoalueet, joilla ei ilmoituksenkaan perusteella myönnetä lupaa yksityiseen kulutukseen hyväksyttyjen ilotulitteiden tai muiden pyroteknisten tuotteiden käyttöön.  

Ilotulitteiden käyttöä koskevat seuraavat ehdot:

  • Ilotulitteita ei saa käyttää, jos alueella on voimassa maastopalovaroitus. Ilotulitusta harkitsevan on selvitettävä voimassa olevat varoitukset (esimerkiksi osoitteesta www.ilmatieteenlaitos.fi).
  • Ilotulitteiden käyttö muussa kuin yksityisen henkilön järjestämässä yksityistilaisuudessa on ilotulitusnäytös, josta tulee tehdä ilmoitus poliisille.
  • Ilotulitteiden käyttäjän on käytettävä suojalaseja.
  • Hätämerkinantovälineitä saa käyttää vain todellisessa hätätilanteessa.
  • Ilotulitteiden käyttäjä on vastuussa niiden oikeasta käytöstä samoin kuin käytössä sattuneista vahingoista.
  • Ilotulituksesta muodostuvat roskat on siivottava käyttöpaikalta.
  • Ilotulitteiden käytössä on noudatettava tuotteen pakkauksessa esitettyjä käyttöohjeita.
  • Ilotulitteina saa käyttää vain yleiseen kauppaan ja yksityiseen kulutukseen hyväksyttyjä tuotteita.
  • Ilotulitteet on ammuttava vähintään 15 metrin etäisyydeltä rakennuksista.
  • Ilotulitteita ei saa suunnata tai heittää ihmistä tai rakennusta kohti, eikä niitä saa käyttää yleisön joukossa.
  • Ilotulitteita ei saa ampua rakennuksien katoilta, parvekkeilta tai terasseilta. 
  • Ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäisille tai päihtyneille henkilöille. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Ändringar i Varhas service inom arbetet med missbruk och beroende från 1.9.2024 – från köpta tjänster till egen serviceproduktion29.8.2024 14:29:35 EEST | Tiedote

Från och med september 2024 ska den som behöver missbrukar- och beroendevårdstjänster i Åbo, S:t Karins, Reso och Pöytis kontakta sin egen hälsocentral för bedömning av vårdbehovet. Tidigare har kunden kunnat kontakta utomstående serviceproducenter direkt. Varha kommer också att erbjuda öppen avvänjningsbehandling som egen serviceproduktion i Åbo från början av september. Ett separat telefonnummer för bedömning av vårdbehovet hos personer som behöver opioidsubstitutionsbehandling ska också öppnas i Åbo.

Varhan päihde-​ ja riippuvuushoidon palveluihin muutoksia 1.9.2024 alkaen – ostopalveluista omaan palvelutuotantoon29.8.2024 14:29:35 EEST | Tiedote

Syyskuusta 2024 alkaen Turussa, Kaarinassa, Raisiossa ja Pöytyällä päihde- ja riippuvuushoidon palveluja tarvitsevan tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseensa hoidon tarpeen arviointiin. Aiemmin asiakas on voinut olla yhteydessä ulkoisiin palvelujen tuottajiin omatoimisesti. Turussa käynnistyy syyskuun alussa myös Varhan oma avovieroitushoito. Opioidikorvaushoitoa tarvitseville puolestaan avautuu Turussa erillinen puhelinnumero hoidon tarpeen arviointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye