Software Finland ry

Mikä on mielestäsi erityisen vaikuttava digipalvelu? iPadeja jaossa – ehdota Vuoden Digipalvelua 21.10. mennessä!

Jaa

Vuoden Digipalvelu jaetaan nyt kuudetta kertaa merkittävälle kansalliselle palvelulle, joka on vaikuttanut positiivisesti suomalaiseen yhteiskuntaan ja/tai kansalaisten elämään. ”Jossain saattaa lymytä todellinen helmi, josta vain harva on toistaiseksi kuullut – nyt on oiva mahdollisuus tuoda tällainen meidän kaikkien tietoisuuteen! Vielä on 3 viikkoa aikaa ehdottaa, nyt töpinäksi!”, kehottaa Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Kuka tahansa voi ehdottaa voittajaa ja ehdottaminen kannattaa – jaossa on kaksi iPadia. Valinnan tekee kovatasoinen tuomaristo.

Vuoden Digipalvelun valitsee softa-alan huippuosaajista valikoitu erittäin kovatasoinen tuomaristo, jota johtaa Perttu Tolvanen North Patrolista (kuvassa ylhäällä vasemmalla).
Vuoden Digipalvelun valitsee softa-alan huippuosaajista valikoitu erittäin kovatasoinen tuomaristo, jota johtaa Perttu Tolvanen North Patrolista (kuvassa ylhäällä vasemmalla).

Lehdistötiedote 1.10.2024 

”Vuoden Digipalvelu on merkittävä kuva nykyajasta. Jokainen yritys on kohta softayritys, jokainen palvelu on pian digipalvelu. Ja mitä kaikkea tekoäly tuokaan mukanaan? Näemmekö jo tänä vuonna ennätyspaljon ehdotuksia tekoälyä hyödyntävistä palveluista?”, pohtii Rasmus Roiha, palkinnosta vastaavan ohjelmistoalan kattojärjestö Software Finland ry:n toimitusjohtaja.

Aiemmat Vuoden Digipalvelu -voittajat ovat olleet keskenään hyvin erilaisia – mihinkään ennalta säädeltyyn muottiin ei tämänvuotista voittajaakaan haluta karsinoida.

”Voittavan palvelun ei tarvitse olla uusi eikä myöskään kaikille tuttu. Jossain saattaa lymytä todellinen helmi, josta vain harva on toistaiseksi kuullut – nyt on oiva mahdollisuus tuoda tällainen meidän kaikkien tietoisuuteen! Vielä on 3 viikkoa aikaa ehdottaa, nyt töpinäksi! Myös kaverin firman palvelua saa nyt luvan kanssa mainostaa, kunhan se täyttää kriteerit”, naurahtaa Roiha.

Tärkein valintaperuste on vaikuttavuus, monilla eri perusteilla luodattuna (ks. laajemmin alla). Ehdotuksia pääsee vertailemaan softa-alan huippuosaajista valikoitu erittäin kovatasoinen tuomaristo, johon kuuluvat tänä vuonna Perttu Tolvanen (Co-Founder) North Patrol, Jyri Forsström (kaupallinen johtaja) CSIT, Sonja Hyrynsalmi (nuorempi tutkija) LUT, Tanja Iikkanen (päällikkö, Yle Areena) YLE, Tarja Jernström (Suomen Microsoftin kumppaniliiketoiminnasta vastaava johtaja) Microsoft, Taina Lepistö (Senior Cloud Architect) Loihde Advance, Karoliina Partanen (johtaja, AI Finland -verkosto) Teknologiateollisuus, Riitta Raesmaa (Partner) Kamoon Digital, Toni Ranta (Ecosystem Leader) IBM ja Sampsa Siitonen (toimitusjohtaja) Marvel Consulting.

Päätuomarina jatkaa jo viime vuonna tuomaristoa menestyksellä luotsannut Perttu Tolvanen.

iPadeja jaossa!

Software Finland ry jakaa kaksi iPadia ehdotusten laatijoille; yksi annetaan palkittavan ehdotuksen tehneelle (arpa ratkaisee, jos voittajaa ehdottanut useampi) ja lisäksi yksi laite arvotaan kaikkien ehdottajien kesken. iPadin sijaan voi myös vastaanottaa Android-pohjaisen vastaavan laitteen.

”Pieni porkkana voi olla paikallaan, kun kiireisiltä ihmisiltä pyydetään vaivannäköä. Todella mielellämme kuulisimme hyvin erilaisiakin ehdotuksia. Kuka tai mikä taho tahansa voi heittää ehdotuksensa erityisen vaikuttavaksi digipalveluksi”, Roiha kertoo.

Ehdotus tulee tehdä 21.10.2024 mennessä lyhyen perustelun kera. Sen voi tehdä kuka vaan: Yksityishenkilö, yritys, järjestö tai muu toimija. Osallistuminen on maksutonta. Oman ehdotuksen voi lähettää osoitteessa: Vuoden Digipalvelu 2024 (lyyti.fi)

Valintakriteerinä vaikuttavuus

Ensisijaisesti palkinnon saajan valinnassa tullaan painottamaan digipalvelun vaikuttavuutta. Valintakriteerit voittajalle ovat:

  • Yhteiskunnallinen merkitys: Miten palvelu on parantanut yhteiskunnan rakenteita tai toimintoja?
  • Elämänlaadun parantaminen: Onko palvelu lisännyt käyttäjien hyvinvointia, tuonut iloa tai helpottanut arkisia haasteita?
  • Ongelmanratkaisukyky: Kuinka palvelu on sujuvoittanut vaikeiden tai ikävien asioiden käsittelyä?
  • Kestävyys ja pitkäjänteisyys: Onko palvelulla potentiaalia menestyä ja tuottaa hyötyä pitkällä aikavälillä?

Vaikuttavuus voi olla sekä määrällistä (esim. käyttäjämäärät, tehokkuuden lisääntyminen) että laadullista (esim. käyttäjien tyytyväisyys, sosiaalisen pääoman kasvu, kuinka tarpeellinen se on käyttäjälle).

Vuoden Digipalvelu -palkinnolla tunnustetaan ja juhlistetaan palveluita, jotka tuottavat arvoa käyttäjilleen vuodesta toiseen. Ehdotuksissa arvostetaan käyttäjäkokemusten mukaan ottamista. Nämä kokemukset tulisi kerätä organisaation omilta palautekanavilta tai sosiaalisesta mediasta, ja ne voivat tulla erilaisilta tahoilta yksityishenkilöistä eri organisaatioiden edustajiin.

Aiemmat Vuoden Digipalvelu -voittajat ovat:

Yle Areena, Tanja Iikkanen, 2023

Cloudpermit/Lupapiste, Jan Pawli, 2022

We Encourage, Anna Juusela, 2021

Yousician, Christian Thür, 2020

Ukko.fi, Ukko Kumpulainen, 2019

Lisätiedot:

Rasmus Roiha, Software Finland ry, toimitusjohtaja, 0400 180 434, rasmus@softwarefinland.fi

Avainsanat

Software Finland ry on vuonna 1993 perustettu ainutlaatuinen yritysjohdon yhteisö ja ohjelmistoalan vaikuttaja. Toimintamme tärkein tavoite on jäsenyritystemme ja koko ohjelmistoalan kukoistus. Suomessa nimittäin tehdään huippulaadukasta ja kansainvälisesti kilpailukykyistä softaa, ja me uskomme, että sen avulla ratkaistaan maailman isotkin ongelmat. Mukana alaa koskevaan päätöksentekoon vaikuttamassa, tutkimusta ja koulutusta tukemassa sekä liiketoimintaansa kehittämässä on yli 600 softayritystä Suomesta. Software Finland ry tunnettiin vuoden 2023 alkuun asti nimellä Ohjelmisto- ja e-business ry ja vuoteen 2018 nimellä Ohjelmistoyrittäjät ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Software Finland ry

”RELEX on todiste suomalaisten kyvystä maailmanvalloituksiin” – Vuoden Ohjelmistoyrittäjä -palkinto yksisarvisen perustajatiimille31.10.2024 18:00:37 EET | Tiedote

Vuoden Ohjelmistoyrittäjästä 2024 täytyy puhua monikossa: Palkinnon saa yksisarviseksi moninkertaisesti kasvaneen RELEX Solutionsin kolmehenkinen perustajatiimi. ”RELEX on riemastuttava menestystarina: Suomalainen startup nousee itse kehittämillään teknologiaratkaisuilla koko maailman ykköseksi toimitusketjujen optimoinnissa”, kuvailee Software Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Taija Engman. Johanna Småros, Michael Falck ja Mikko Kärkkäinen perustivat RELEXin vuonna 2005 ja johtavat sitä edelleen.

”Olemme ihmisen ja asiakkaan asialla” – Vuoden Digipalvelu -palkinnon saavat Verohallinnon digitaaliset kansalaispalvelut31.10.2024 17:31:47 EET | Tiedote

Vuoden Digipalvelu -palkinnon on myönnetty Verohallinnon digitaalisille kansalaispalveluille. ”Voittoon oikeuttivat etenkin veropalvelujen yhteiskunnallinen merkitys ja miten ne ovat parantaneet kansalaisten elämänlaatua”, tiivistää tuomariston puheenjohtaja Perttu Tolvanen palkinnon perusteet. ”Olemme lähteneet siitä, että digitalisaation on oltava ihmislähtöistä. On upeaa, että siitä nyt näin hienosti palkittiin”, kiittää palkinnon vastaanottanut OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva Verohallinnosta.

”Tämä mahdollisuus todella kannattaa hyödyntää!” Mimmit koodaa -ohjelma tarjoaa entistä vaativampaa AWS-koodausoppia ja arvokkaan AWS-sertifikaatin maksutta25.10.2024 09:05:44 EEST | Tiedote

Mimmit koodaa -ohjelma tarjoaa maksutta yhä vaativamman puolivuotisen koulutuksen ja AWS Certified Data Engineer -sertifikaatin. ”Aiemmat AWS-koulutusohjelmamme on otettu mimmien yhteisössä todella hyvin vastaan, ja siksi lähdimme sitä yhä kunnianhimoisemmin jatkamaan”, kertoo Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi. ”Tämä koulutusohjelma on mainio konkreettinen osoitus Mimmit koodaa -ohjelman hyödyllisyydestä – sadat alanvaihtajanaiset saavat suoraan haluttua osaamista”, painottaa ohjelmaa johtavan Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha.

Mimmit koodaa -ohjelma voitti Plan Suomen historian ensimmäisen tyttöpalkinnon – ”Autamme luomaan tasa-arvoa maailmaan”10.10.2024 19:33:58 EEST | Tiedote

Plan Suomen mukaan Mimmit koodaa -ohjelma on lisännyt merkittävästi tyttöjen ja naisten kiinnostusta miesvaltaista teknologia-alaa kohtaan ja siten ollut korjaamassa merkittävää rakenteellista haastetta, eli naisten aliedustusta teknologian kehittäjinä. ”Mahdollistamme tyttöjen osallistumisen teknologia- ja IT-alalle, että tytöt saavat samoja mahdollisuuksia ja voivat toteuttaa vahvuuksiaan – autamme luomaan tasa-arvoa maailmaan”, Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi sanoo.

Ohjelmistoala ehdottaa ”ikäveroalea” koko Suomen hyväksi: ”Senioriosaajien kevyempi verotus on avain tuottavampaan Suomeen”6.9.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Uunituore tutkimus kertoo, että yli 55-vuotiailla koodareilla on kriittistä osaamista lähes kaikille ohjelmistoyrityksille. ”Seniorikoodareiden varhainen eläköityminen on luomassa ohjelmistoalalle merkittävän ongelman. Ehdotamme kaikkia senioriosaajia motivoivaa verouudistusta, ’ikäveroalea’: 60-vuotias saisi käteen ainakin 60 prosenttia lisätuloistaan, 61-vuotias 61 %, 65-vuotias 65 %, jne.”, lataa Software Finland ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha. Uudistus voisi Roihan mukaan parantaa Suomen kokonaistuottavuutta merkittävästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye