Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Suun terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden uudet chat-palvelut avautuivat Varha-sovelluksessa

Jaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen uusi, turvalliseen digitaaliseen asiointiin tarkoitettu, Varha-sovellus on nyt avautunut. Aluksi sovelluksessa on käytössä kaksi palvelua: suun terveydenhuollon sekä sosiaalipalveluiden chat-palvelut. Loppuvuoden aikana sovellukseen tuodaan lisää toiminnallisuuksia eri palveluista.

Kaksi violettia graafista elementtiä, jotka näyttävät sydämiltä tai V-kirjaimilta tummaa taustaa vasten. Oikeassa ylänurkassa on Varhan logo.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue uudistaa digiasiointiaan merkittävästi vuosien 2024–2026 aikana, kun käyttöön tulee turvalliseen digitaaliseen asiointiin tarkoitettu Varha-sovellus. Varha-sovellus on nyt julkaistu (16.10.2024) ja sen voi ladata älypuhelimeen App Storesta tai Google Play-kaupasta hakusanalla ”Varha”. Varha-sovelluksen käyttö onnistuu myös tietokoneella osoitteessa digi.varha.fi.

Varha-sovelluksesta löytyy aluksi kaksi palvelua: suun terveydenhuollon chat sekä sosiaalipalveluiden chat. Loppuvuoden aikana sovellukseen on tarkoitus tuoda lisää palveluja, mm. mielenterveys- ja päihdepalveluja, lapsiperheiden, sote-keskusten sekä Tyks lasten ja nuorten klinikan palveluja.

– Palvelukokonaisuuksissa tehdään koko ajan kiivaasti töitä, jotta saamme lisää palveluja avattua Varha-sovelluksessa vielä tämän vuoden puolella. Olen iloinen, että suun terveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden chatit ovat nyt auki, ja Varha-sovellus myös ladattavissa asiakkaiden käyttöön, ohjelmajohtaja Tapio Järvenpää sanoo.

Varha-sovellus palvelee tässä vaiheessa suomeksi ja ruotsiksi. Englanti tulee kielivalikoimaan myöhemmin.

Suun terveydenhuollon chat tarjoaa kaikille ohjausta ja neuvontaa sekä ajanvarausta tiettyjen kuntien alueilla

Suun terveydenhuollon chat palvelee ma-pe klo 8–15.30. Chat-viesteihin vastaa suun terveydenhuollon ammattilainen saman arkipäivän aikana. Suun terveydenhuollon chatin yleinen suun terveyteen liittyvä ohjaus ja neuvonta on tarkoitettu kaikille varsinaissuomalaisille. Lisäksi Turun, Naantalin, Loimaan ja Paraisten asukkaiden käytössä on kiireettömät ajanvaraustiedustelut sekä hoidon tarpeen arviointi ja suun alueen särkyyn, oireeseen tai vammaan liittyvä osio.

Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus chatin kautta tulevat mahdollisiksi kaikissa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen kunnissa vaiheittain kevään 2025 aikana. Etenemiseen vaikuttaa käynnissä oleva asiakas- ja potilastietojärjestelmien yhtenäistämistyö.

– Chat-palvelu vastaa nykyaikaiseen palvelun kysyntään ja sen kautta yhteydenotto on helppoa ja joustavaa. Kehitämme suun terveydenhuollon palveluita Varha-sovelluksessa edelleen yhä monipuolisemmiksi, vt. ylihammaslääkäri Eija Hämäläinen kertoo.

Jos chatin kautta tehtävä ajanvaraus- ja hoidon tarpeen arviointi ei ole vielä käytössä omassa kotikunnassa, voi hoidon tarvetta arvioida Omaolossa ”Hampaiden ja suun alueen oire tai vamma”-oirearviolla. Omaoloa kannattaa käyttää myös chatin ollessa suljettuna.

Sosiaalipalveluiden chat neuvoo sosiaalipalveluissa sekä etuuksien hakemisessa

Sosiaalipalveluiden chat tarjoaa neuvontaa ja ohjausta sosiaalipalveluista sekä etuuksien hakemisesta. Chattiin vastaa Asiakasohjaus Soihdun sosiaalihuollon ammattilainen ja hän ohjaa asiakasta eteenpäin Varhan palveluissa. Sosiaalipalveluiden chat palvelee ma-pe klo 8.30–15. 

Asiakas voi asioida sosiaalipalveluiden chatissa niin anonyymisti kuin vahvan tunnistautumisenkin kautta.

– Chat on meillä odotettu palvelu ja se on asiakkaille luonteva ja helppo väylä ottaa yhteyttä aroissakin asioissa. Toivomme, että chatin myötä kynnys ottaa yhteyttä sosiaalihuoltoon madaltuu, asiakasohjauspäällikkö Johanna Lehtola sanoo.

Maakunnallisen Pyydä apua-napin toiminta päättyy 1.11.2024 toiminnan siirtyessä Varha-sovelluksen chattiin.

Lisätietoja: varha.fi/varha-sovellus 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

"Turvaamme, parannamme, pelastamme – hyvinvointia yhdessä, joka päivä."
Varsinais-Suomen hyvinvointialue järjestää varsinaissuomalaisten sote- ja pelastuspalvelut. Verkkopalvelumme: varha.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Varha

Inbjudan till media: Förändrat kunnande, tankesätt och arbetssätt inom social- och hälsovårdsfältet krävs för att stötta partiellt arbetsföra på ett meningsfullt sätt14.10.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande

Seminariet Stöd för partiellt arbetsföra, som ordnas måndagen den 21 oktober i Logomo, tar bland annat upp det sektorsövergripande samarbete som görs tillsammans med partiellt arbetsföra kunder, hur man kan hitta anpassat arbete för komplexa eller oväntade karriärvägar och ta fram nya tankemodeller som stöder hållbar utveckling.

Loimaan eteläisen kotihoidon tilannetta ratkotaan yhteistyössä – asiakkaiden palvelut on turvattu11.10.2024 13:57:48 EEST | Tiedote

Julkisuudessa on annettu virheellinen kuva siitä, että Loimaan eteläisen kotihoidon haastava tilanne johtuisi työyhteisölle elokuussa järjestetystä sisäisestä koulutuksesta. Työyhteisön tilanne on ollut ennen koulutusta ja on edelleen haasteellinen ja siihen haetaan ratkaisuja parhaillaan. Työyhteisön tilanne ei kuitenkaan vaikuta kotihoidon asiakkaiden palveluihin. Loimaan kotihoidon asiakkaiden palvelut on turvattu ja turvataan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye