SDP EDUSKUNTA

SDP:n Aki Lindén kritisoi hallitusta nikotiinipussihölmöilyssä – "Poliittista hutilointia"

Jaa

Kansanedustaja Aki Lindén esittää tiukan arvion hallituksen ja hallituspuolueiden toimintakyvystä nikotiinipusseja koskevan lainsäädännön osalta.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

"On uskomatonta, että hallitus puskee läpi lobbaukseen perustuvan ja huonosti valmistellun lakiesityksen. Kun esityksen puutteet käyvät ilmeisiksi, joudutaan se kiireessä vetämään takaisin. Tämä on pöyristyttävää poliittista hutilointia, jonka hintana on kansanterveys ja kansalaisten luottamus lainsäädäntötyöhön," Lindén toteaa suorasanaisesti.

"Asiantuntijoiden varoitukset nikotiinipussien haitoista on jatkuvasti sivuutettu lainsäädäntöprosessissa. Vielä vakavampaa on se, että lakiesitys on ilmeisesti ajanut tiettyjen yritysten etua”, Linden toteaa.

Lindénin mukaan hallituspuolueiden edustajat ovat sosiaali- ja terveysvaliokunnassa sokeasti puolustaneet lakia, vaikka sen puutteet olivat kaikkien nähtävissä. 

Lindén vaatii ministeri Grahn-Laasoselta vastauksia siihen, miten näin huolimattomasti valmisteltu laki päätyi eduskunnan käsittelyyn ja miksi asiantuntijoiden kritiikki sivuutettiin. "Kun kyse on kansanterveydestä, emme voi sallia tällaista piittaamattomuutta."

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Kaikilla lapsilla on oikeus turvalliseen elämään Suomessa17.10.2024 14:16:23 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Haatainen on tehnyt kirjallisen kysymyksen lasten kurinpitomatkoista vanhempien lähtömaihin. Kysymyksessä nostetaan esille syyskuussa julkaistu oikeusministeriön rahoittama raportti, jota varten oli selvitetty kurinpitomatkalle lähetettyjen lasten ja nuorten kokemuksia. Myös Yle julkaisi MOT-ohjelman ”Kunnian vuoksi kadonneet” kurinpitomatkoista tällä viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye