Suuren valiokunnan sd-edustajat: Kalakantojen suojelun tulee olla oikea-aikaista, oikeasuhtaista ja tieteeseen pohjautuvaa

Jaa

– Suojelun tulee olla nykyistä nopeammin reagoivaa, tieteeseen pohjautuvaa, ennakoitua, systemaattista ja varovaisuusperiaatteen mukaista, korostavat suuren valiokunnan SDP:n kansanedustajat.

Suuri valiokunta käsitteli perjantaina valtioneuvoston asetusta eräiden kalakantojen ja kalakantaryhmien Itämerellä sovellettavien kalastusmahdollisuuksien vahvistamisesta vuodeksi 2025. Suuri valiokunta tuo maa- ja metsätalalousvaliokunnan ja ympäristövaliokunnan tavoin esiin huolensa Itämeren kalakantojentilassa tapahtuneista muutoksista ja useiden kalakantojen nopeasta taantumisesta 

Valiokunnan sd-ryhmä korostaa reaaliaikaisten seurantavälineiden ja tieteellisten tutkimuskeinojen kehittämistä sekä resursoimista kalakantojen suojelun vahvistamiseksi, jotta ei tehdä virheellisiä poliittisia ratkaisuja väärän ennakkotiedon perusteella.

– Kalakantojen suojelun vuoksi on noudatettava erityistä oikea-aikaisuutta sekä varovaisuutta. Vastaavasti elinkeinon kannalta on haitallista tehdä ylimitoitettuja suojelutoimia ilman tieteellistä näyttöä, toteaa kansanedustaja, suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natri.

Suuri valiokunta korostaa, että on erittäin tärkeää saada Itämerelle lohen monivuotinen hoitosuunnitelma, ja valiokunta katsookin, että Suomen tulee jatkaa aktiivista vaikuttamistyötä Itämeren alueella ja EU:ssa lohen monivuotisen hoitosuunnitelman saamiseksi.

Yhteyshenkilöt

Miapetra Kumpula-NatriKansanedustaja

Puh:0505113004

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Kaikilla lapsilla on oikeus turvalliseen elämään Suomessa17.10.2024 14:16:23 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Haatainen on tehnyt kirjallisen kysymyksen lasten kurinpitomatkoista vanhempien lähtömaihin. Kysymyksessä nostetaan esille syyskuussa julkaistu oikeusministeriön rahoittama raportti, jota varten oli selvitetty kurinpitomatkalle lähetettyjen lasten ja nuorten kokemuksia. Myös Yle julkaisi MOT-ohjelman ”Kunnian vuoksi kadonneet” kurinpitomatkoista tällä viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye