Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinto 2024 Seminaarinmäen mieslaulajille

Jaa

Jyväskylän yliopistosäätiö on päättänyt luovuttaa vuoden 2024 Jyväskylän yliopiston Puolestapuhuja-palkinnon Semmareille eli Seminaarinmäen mieslaulajille.

Jiri Halttunen

Julkaisuvapaa 23.10.2024 klo 15

Kampuksella perustettu kuoro kantaa yliopiston soihtua jo nimessään ja syntytarinassaan. Vuonna 1989 ryhmä opettajaopiskelijoita halusi tuoda mieskuorolauluun jotain aivan uutta. Seminaarinmäellä alkoi syntyä omaa musiikkia ja oma tavaramerkki: elämysvoimainen, monitaiteinen show, joka ammentaa vaikutteita eri musiikkityyleistä ja teatterista. Kuoro on uudistanut Seminaarinmäellä jo sata vuotta sitten alkanutta suomalaista laulukulttuuria jatkaen seminaarin lehtorien aloittamaa luovaa työtä kuorolaulun ja säveltaiteen hyväksi. Ahkerasti konsertoiva kuoro on vienyt musiikin riemua laajoilla kiertueilla maahamme ja maailmalle. Alusta saakka Semmarit on konsertoinut auliisti myös oman yliopistonsa opiskelijoille ja henkilöstölle antaen inspiroivaa esimerkkiä luovuuden voimasta, johon yhdistyy iloa, taituruutta ja kunnianhimoa. 

Tunnustuksen ja palkintotaulun ”Kansakunnan kynttilä” luovutti Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen varapuheenjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski kuoronjohtaja Reima Viitalalle 23.10. pidetyssä ylipiston sidosryhmäseminaarissa.

Jyväskylän yliopistosäätiö myöntää vuosittain yliopiston puolestapuhuja-palkinnon henkilölle tai ryhmälle, joka on ansiokkaasti pitänyt esillä Jyväskylän yliopistoa julkisissa yhteyksissä ja omalla toiminnallaan tukenut yliopiston työtä. Palkinto on Kirsi Neuvosen laatima grafiikkateos Kansakunnan kynttilä, joka kuvaa oppimisen kulttuuria ja koulutusta; samalla sekä suomalaista identiteettiä että antiikin perinnettä.

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä, antti.maatta@sok.fi ja varapuheenjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski, sanna-mari.jyrakoski@yrittajat.fi

Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lapsi voi liikkua terveyden kannalta riittävästi ilman motorista taituruutta. Tärkeintä on löytää oma tapa liikkua arjessa28.10.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Motorisia taitoja on pidetty tärkeinä lasten fyysisen aktiivisuuden ja terveyskunnon taustatekijöinä. Fysioterapeutti, terveystieteiden maisteri Maria Kasasen väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että varhaislapsuuden motorisilla taidoilla voi olla myönteinen vaikutus fyysiseen aktiivisuuteen ja terveyskuntoon myöhemmin lapsuudessa. Yhteys on kuitenkin moninainen ja riippuu osittain siitä, miten motorisia taitoja mitataan ja jaotellaan.

Tutkimus: Hauskuudesta vakavaa kilpailuetua?24.10.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto valmistelevat yhteistä monitieteistä Funmersive-tutkimushanketta, jossa tutkitaan hauskuuden rooleja palvelumuotoilussa ja koetun hauskuuden vaikuttavuutta. Tavoitteena on luoda tämän tutkimustiedon pohjalta uusia palvelumuotoilun työkaluja, jotka voivat muun muassa sitouttaa asiakkaita palvelujen pitempiaikaiseen käyttöön. Tutkimushankkeeseen valmistellaan yhteistyökonsortiota Business Finland -rahoitteista tutkimushanketta varten, johon eri toimialojen yritykset ovat tervetulleita mukaan.

Väitös: Vanhemman ja lapsen yhteisestä leikistä tukea pienten lasten keskittymistaitoihin (Teivaanmäki)24.10.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

PsM Sini Teivaanmäen väitöskirja tuo uutta tietoa alle kouluikäisten, psyykkisesti oireilevien lasten arjen toiminnanohjauksen vaikeuksista. Väitöskirjan tulokset puoltavat Leikitään ja keskitytään (LeKe)-intervention toimivuutta matalan kynnyksen tukimuotona perheille, joissa vanhemmilla on huolta heidän alle kouluikäisen lapsensa ylivilkkaudesta ja tarkkaavuuden vaikeuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye