Jyväskylän yliopisto

Mentorit auttavat kansainvälisiä osaajia juurtumaan Keski-Suomeen

Jaa

JYU.INTEGRAN ensimmäinen mentorointipilotti lähenee loppuaan. Kokemukset pilotista ovat olleet myönteisiä, ja mentorointiohjelmaa on tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna. Pilotissa on saatettu yhteen 23 mentori-aktoriparia moninaisilta aloilta, esimerkiksi koulutuksen, IT:n, taloushallinnon, sosiaali- ja terveysalan ja markkinoinnin piiristä. He ovat tavanneet 1-2 kertaa kuussa vuoden ajan.

Riku Kylä

Mentorointipilotti on tarkoitettu korkeakoulutetuille ja korkeakoulukelpoisille maahanmuuttaneille työnhakijoille. Sen tavoitteena on auttaa pitämään kansainväliset osaajat Jyväskylän seudulla. Samalla päämääränä on helpottaa kansainvälisten osaajien oman urapolun löytymistä sekä työnhakua auttamalla heitä verkostoitumaan jo työelämässä olevien ammattilaisten kanssa.

"Tärkeää pilotissa on antaa kansainvälisille osaajille mahdollisuus käyttää suomen kieltä ja jakaa omaa kokemustaan. Aktorit ovat oppineet suomalaisesta opiskelu- ja työelämästä ja saaneet kokeneen sparrauskumppanin, jonka verkostoja on mahdollisuus hyödyntää esimerkiksi työnhaussa", mentorointitoimintaa organisoiva yliopistonopettaja Päivi Iikkanen kertoo.

Myös mentorit ovat nähneet ohjelman hyödyllisenä. Sen kautta on avautunut mahdollisuus tutustua oman alan kansainväliseen osaajaan sekä päästä jakamaan omaa osaamista ja tietoutta, ja sitä kautta tarkastella myös omaa työtä ja suomalaista kulttuuria uusin silmin. Mentorit ovat saaneet oppia toisesta kulttuurista ja kansainvälisistä tavoista toimia työelämässä. 

"Mentorit ovat laittaneet hyvän kiertämään vapaaehtoisesti eli heille ei makseta palkkioita", yliopistonopettaja Tuija Lehtonen Movista kertoo.  

Haluatko mukaan? Etsimme uusia mentoreita yliopiston JYU.INTEGRA-ohjelmaan lukuvuodeksi 25-26. Lisätietoja: paivi.i.iikkanen@jyu.fi, puh. +358 40 805 4693

Median edustaja: Tervetuloa tutustumaan mentorointipilottiin ja haastattelemaan mentori-aktoripareja. Ohjelman päätöstilaisuus järjestetään ti 5.11. klo 17.30-19.00 yliopiston kirjasto Lähteessä (B247 Päätelmä).

Mikä JYU.INTEGRA?

JYU.INTEGRA-koulutus on maksuton suomen kielen koulutus, joka tukee akateemisten alojen opiskelua Suomessa. Koulutus on tarkoitettu korkeakoulutetuille ja korkeakoulukelpoisille maahanmuuttaneille, joiden tavoitteena on jatkaa keskeytyneitä opintojaan tai täydentää jo opiskelemaansa tutkintoa korkeakoulussa. JYU.INTEGRA-koulutuksesta vastaa Jyväskylän yliopiston monikielisen akateemisen viestinnän keskus Movi. Koulutuksen sisältöopinnot tarjoaa Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja ohjauksesta vastaa Jyväskylän yliopiston koulutuspalveluiden SIMHE-ohjaus (Supporting Immigrants in Higher Education).

https://www.jyu.fi/fi/movi/jyuintegra

Lisätietoja:

Päivi Iikkanen, paivi.i.iikkanen@jyu.fi, puh. +358 40 805 4693

Yhteyshenkilöt

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Lapsi voi liikkua terveyden kannalta riittävästi ilman motorista taituruutta. Tärkeintä on löytää oma tapa liikkua arjessa28.10.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Motorisia taitoja on pidetty tärkeinä lasten fyysisen aktiivisuuden ja terveyskunnon taustatekijöinä. Fysioterapeutti, terveystieteiden maisteri Maria Kasasen väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että varhaislapsuuden motorisilla taidoilla voi olla myönteinen vaikutus fyysiseen aktiivisuuteen ja terveyskuntoon myöhemmin lapsuudessa. Yhteys on kuitenkin moninainen ja riippuu osittain siitä, miten motorisia taitoja mitataan ja jaotellaan.

Tutkimus: Hauskuudesta vakavaa kilpailuetua?24.10.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopisto ja Turun yliopisto valmistelevat yhteistä monitieteistä Funmersive-tutkimushanketta, jossa tutkitaan hauskuuden rooleja palvelumuotoilussa ja koetun hauskuuden vaikuttavuutta. Tavoitteena on luoda tämän tutkimustiedon pohjalta uusia palvelumuotoilun työkaluja, jotka voivat muun muassa sitouttaa asiakkaita palvelujen pitempiaikaiseen käyttöön. Tutkimushankkeeseen valmistellaan yhteistyökonsortiota Business Finland -rahoitteista tutkimushanketta varten, johon eri toimialojen yritykset ovat tervetulleita mukaan.

Väitös: Vanhemman ja lapsen yhteisestä leikistä tukea pienten lasten keskittymistaitoihin (Teivaanmäki)24.10.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

PsM Sini Teivaanmäen väitöskirja tuo uutta tietoa alle kouluikäisten, psyykkisesti oireilevien lasten arjen toiminnanohjauksen vaikeuksista. Väitöskirjan tulokset puoltavat Leikitään ja keskitytään (LeKe)-intervention toimivuutta matalan kynnyksen tukimuotona perheille, joissa vanhemmilla on huolta heidän alle kouluikäisen lapsensa ylivilkkaudesta ja tarkkaavuuden vaikeuksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye