
Ruokainnovaatioiden voittajaksi kruunattiin vahingossa syntynyt pyörykkä

Tamperelaisessa Leivon Leipomossa oli päätetty kokeilla sämpylöiden leipomista suositun, runsaasti siemeniä sisältävän Jyväjemmari-kuivaleivän idealla. Yllätys oli melkoinen, kun tuhti taikina putkahteli koneista ulos pieninä palleroina.
”Pakkohan niille oli nauraa. Eivät ne näyttäneet sämpylöiltä vaan lihapullilta”, Leivon Leipomon tuotantopäällikkö Anssi Räntilä kertoo.
Maussa ja rakenteessa oli kuitenkin jotain niin ainutlaatuista, että pallerot otettiin tuotekehittelyyn. Syntyi uudenlainen valmisruoka: lihapullan veroinen kaura-siemenpyörykkä Boltsi.
”Ruoan JVG”
Kuluttajille Boltsi tuli tutuksi Suomalainen Menestysresepti -tv-sarjasta, jossa kuusi ruokainnovaatiota kilpaili matkallaan ideasta menestystuotteeksi. Sunnuntain finaalijaksossa tuomaristo julisti voittajaksi Leivon Leipomon Boltsin.
”Boltsi on kuin ruoan JVG, särmikäs ja kiinnostava. Boltsi on hieno esimerkki siitä, mitä saadaan aikaiseksi, kun yhdistetään voimia ja osaamista ruokaketjun eri ammattilaisilta tuotekehityksestä markkinointiin”, toteaa kilpailun tuomari ja tv-sarjan juontaja Jyrki Sukula.
Sekasyöjille ja vegaaneille
Boltsi osuu ajan henkeen tarjoamalla kiinnostavan vaihtoehdon lihapyöryköille. Sekasyöjiä Boltsissa puhuttelevat herkullisen lihapullamainen maku, siementen tuoma sopivan ”purtava” suutuntuma ja lisäaineettomuus. Vegaanit arvostavat myös Boltsin soijattomuutta.
Leivon Leipomolla kilpailun voitto on otettu riemulla vastaan.
”Teemme vuosittain noin sata uutuutta, ja alle kymmenen niistä pääsee kauppoihin. Minkään muun tuotteen eteen emme ole tehneet näin valtavasti töitä, ja on todella hienoa saada Boltsi nyt pyörykkähyllyihin koko Suomen maisteltavaksi”, Leivon Leipomon toimitusjohtaja Harri Jaakkola iloitsee.
Boltsin faktat
- Laktoositon, lisäaineeton, runsaskuituinen, soijaton ja vegaaninen pyörykkä
- Sisältää auringonkukan-, pellavan- ja kurpitsansiemeniä sekä kauraa
- Kaksi makua: Boltsi Original ja Boltsi Chili-tomaatti
- Helppo lämmittää aterialle; sopii myös kylmänä naposteltavaksi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anssi Räntilä, tuotantopäällikkö, Leivon Leipomo Oy
0500 237 316, anssi.rantila@leivonleipomo.fi
Harri Jaakkola, toimitusjohtaja, Leivon Leipomo Oy
0500 734 052, harri.jaakkola@leivonleipomo.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Leivon Leipomo Oy on Tampereen vanhin yksityinen leipomoalan yritys. Sen perusti vuonna 1913 leipuripariskunta August ja Fanny Leivo. Leipomo on säilynyt saman perheen omistuksessa, ja nykyinen toimitusjohtaja Harri Jaakkola on neljännen polven leivolainen. Leivon Leipomo työllistää noin sata henkilöä. Tämänhetkiset pisimmät työurat ulottuvat viidelle vuosikymmenelle. Leivon Leipomon suosituimpia tuotteita ovat Leivon Arina, Jyväjemmari ja ProTerve siemenleipä. Vuonna 2019 Leivon Leipomon kaura-siemenpyörykkä Boltsi voitti Suomalainen Menestysresepti -innovaatiokilpailun.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Leivon Leipomo Oy
Juhliva neljännen polven leipomo tuntee leipäkulttuurin muutokset21.9.2023 08:10:00 EEST | Tiedote
110 vuotta täyttävä Leivon Leipomo tietää, kuinka leipomot vapauttivat Tampereen kotiäidit työelämään ja kuinka ohran terveellisyys unohdettiin. Juhlavuottaan viettävää perheyritystä johtaa serkusten nelikko.
Unohdettu ohra palaa suomalaiseksi superfoodiksi23.8.2023 08:51:00 EEST | Tiedote
Kaurabuumin vanavedessä nousee esiin perinteinen suomalaisvilja, joka yllättää terveellisyydellään. Ohran ravintoarvot ja vaikutukset esimerkiksi kolesterolin hallintaan ovat kauran veroiset. Täysjyväohra leivotaan nyt palaleiviksi ennätyksellisellä ohrapitoisuudella.
Sataprosenttinen kaurapasta onnistui viimeinkin – innovaatio vaati lähes seitsemänsataa testiä26.8.2021 07:52:00 EEST | Tiedote
Leivon Leipomo on kehittänyt Suomen ensimmäisen sataprosenttisen kaurapastan. Aiemmissa kaurapastoissa on ollut kauraa noin kolmannes. Uusi Kaurakas tuulettaa pastahyllyä myös vastuullisuudellaan: kotimainen täysjyväkaura kulkee vain noin seitsemänkymmentä kilometriä matkallaan pellolta pastaksi.
HKScan Leivon Leipomon kumppaniksi kehittämään Boltsi-tuoteperhettä20.5.2020 09:05:00 EEST | Tiedote
Leivon Leipomo Oy ja HKScan Oyj perustavat yhteisyrityksen, joka kehittää Boltsi-tuoteperhettä ja edistää sen kasvua. Boltsi kaura-siemenpyörykät ovat Leivon Leipomon innovaatio.
Ruokahitti Boltsi kehitti uutuuden – ja diskasi toisen30.1.2020 07:45:00 EET | Tiedote
Suosioon pongahtanut kaura-siemenpyörykkä Boltsi tuo kauppoihin helmikuussa uuden, itämaisen maun. Uusi Boltsi Morocco läpäisi tiukan seulan, sillä toisen uutuutensa Leivon Leipomo hyllytti tiukan periaatteensa nojalla.