RAVINTOLA PALACE VASTAA JATKOSSA MYÖS ESPASTA

”Espan ruoka tulee olemaan sellaista ruokaa, jota me Kallen kanssa rakastamme. Raikasta, herkullista ja kekseliästä. Paljon yksinkertaisempaa kuin Palacessa, mutta intohimo on sama”, sanoo Eero Vottonen ja lupaa, että esimerkiksi tacot säilyvät listalla.
”Haluamme, että Espan ruokaa voi halutessaan syödä useita kertoja viikossa. Trendien sijaan seuraamme sesonkeja. Haluamme tarjota sitä, mikä on parasta juuri nyt. Ruokaa laadukkaista kotimaisista raaka-aineista mutta kansainvälisin vivahtein”, täydentää viimeksi Palacessa ja Bas Basin viinibaarissa työskennellyt Kalle Tanner.
Espa tulee jatkossakin panostamaan myös juomiin. Mehut tehdään itse, pienpanimo-oluita on tarjolla, ja cocktaillistan suunnittelee Palacen baarimestari Mathias Rossie. Espaan tulee kaksi viinilistaa: huolella poimittu pienten tuottajien viineistä koostuva suppea lista, jossa kaikkea saa laseittain ja karahveittain, sekä yhdessä Savoyn sommelierin Aleksi Mehtosen kanssa kuratoitu pieni klassikkolista. Espan alakertaan aukeaa viinibaari heti kun aukioloajat sen sallivat. Myös suuren suosion saavuttanut Perjantaipullo säilyy.
”Olen rakentanut vuosien ajan Palacen tiimiä. Minulle on täysin sietämätön ajatus, että joutuisin luopumaan näinä aikoina osasta työntekijöistä. He ovat maailmanluokan tähtiä. Tällä järjestelyllä ja tiimiä huolella pyörittäen pystymme pitämään ihmiset töissä”, sanoo Vottonen.
Palace jatkaa, jos mahdollista, aiempaakin kunnianhimoisemmin.
”Selkeä tavoitteemme on saada kaksi tähteä. Uskon, että tämä järjestely antaa tiimille tervetullutta vaihtelua ja hyödyttää molempia ravintoloita”, sanoo Vottonen ja lisää hymyillen: ”Onneksi paikkojen välillä on vain 100 metriä.”
Espa avaa ovensa tiistaina 2.6. klo 16.00 ja on auki tiistaista lauantaihin. Espan terassi avaa ovensa jo klo 12.00 ja sen menu rakentuu uusien perunoiden ja kaupungin parhaan rosé-viinilistan ympärille.
Lisätietoja:
Eero Vottonen eero@palacerestaurant.fi
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.
Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.
Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.
Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Financier Group
Café Savoy on klassikkoravintola Savoyn eteläranskalainen pikkuserkku7.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote
Yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista, 85-vuotias Savoy laajentaa vaikutuspiiriään katutasoon, Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan. Uusi ravintola Café Savoy avaa virallisesti ovensa huomenna tiistaina 8.11.2022.
Sukulan Pop Up huikea menestys – Yli tuhat varausta muutamassa tunnissa5.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Kiinnostus Jyrki Sukulan eilen julkistamaa Sukula 40 Pop Up -ravintolaa kohtaan on hurjaa. Ravintolaan tehtiin muutamassa tunnissa yli 1 000 varausta.
Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan 4.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Koko Suomen rakastaman Jyrki Sukulan huikea 40 vuoden ura kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä tiivistyy Sukula 40 Pop Up -ravintolaan, joka valtaa Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.
Aki lähtee, Roopen Grilli jää22.11.2020 18:00:00 EET | Tiedote
Toni Toivasen japanilaisvaikutteinen popup Aki myytiin loppuun päivässä, ja jonotuslistalla oli loppuun asti satoja ihmisiä. Aki sulki ovensa lauantaina, vaikka kysyntää olisi ollut pitkälle ensi vuoden puolelle. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä.
Toni Toivanen avaa japanilaisen huippuravintolan Helsinkiin kahdeksi kuukaudeksi23.8.2020 18:00:00 EEST | Tiedote
Yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä kokeista, hienon uran Nomassa ja Inuassa tehnyt Toni Toivanen palaa syksyksi Suomeen ja avaa yhdessä Financier Groupin kanssa pääosin suomalaisiin raaka-aineisiin perustuvan japanilaisen ravintolan. Ravintolan nimi on Aki ja se aukeaa 10. syyskuuta ravintola Espan alakertaan.