
Toni Toivanen avaa japanilaisen huippuravintolan Helsinkiin kahdeksi kuukaudeksi

Toni Toivanen työskenteli pitkään maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa kööpenhaminalaisessa Nomassa useissa keskeisissä rooleissa. Viimeiset kolme vuotta hän on johtanut Noman japanilaisen ravintolan, Tokiossa sijaitsevan ja kahdella Michelin-tähdellä palkitun Inuan tuotekehitystä.
”Olin suunnitellut olevani Japanissa vielä muutaman vuoden, mutta kun Inua joutui yllättäen sulkemaan ovensa pandemian takia, ajattelin että nyt on hyvä aika tulla ainakin hetkeksi Suomeen”, sanoo Toni Toivanen.
”Minulla on ollut viimeiset kolme vuotta huikea näköalapaikka japanilaiseen ruokakulttuuriin ja parhaisiin mahdollisiin raaka-aineisiin. Olen kiertänyt maata laidasta laitaan ja saanut tavata paljon huippuammattilaisia. Nyt haluan tuoda tämän osaamisen Suomeen ja yhdistää sen yllättävillä tavoilla paikallisiin sesongin raaka-aineisiin.”
Hyvä esimerkki tästä on vaikkapa miso, jota on tehty Japanissa 500-luvulta saakka. Perinteisesti siihen käytetään ohraa tai riisiä, aspergillus oryzae -bakteeria ja soijapapua. Akin miso pohjautuu luomuohraan, härkäpapuihin ja ruusuihin. Myös Akin soija tulee olemaan pääosin suomalaisista raaka-aineista itse tehtyä.
”Aki on japania ja tarkoittaa paitsi syksyä, myös kirkasta ja säihkyvää. Tavoitteeni on tuoda luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä. Koska ajat ovat poikkeukselliset kaikkialla maailmassa, olen saanut koottua Akin keittiötiimiin ystäviäni eri puolilta maailmaa. Olen todella innoissani tästä projektista”, sanoo Toivanen.
Aki on avoinna Espan alakerrassa 10.9. alkaen kahden kuukauden ajan torstaista sunnuntaihin. Tarjolla on yksi pitkä menu, joka elää päivittäin raaka-aineiden mukaan. Menu koostuu sekä ruoasta että erilaisista juomista, joista osa on Akin keittiössä valmistettuja. Sunnuntaisin tarjolla on japanilaishenkinen pitkä lounas. Perjantai- ja lauantai-iltaisin ravintolan yhteydessä toimii japanilainen baari.
”Haluamme olla kehittämässä sekä Espaa että Financier Groupia koko ajan kunnianhimoisempaan suuntaan. Aki on yksi esimerkki tästä. Tavoitteemme on, että Espa on ruokaa ja huippulaatua rakastavien ihmisten paikka, jossa tapahtuu mielenkiintoisia asioita. Aki on Espan alakerran ensimmäinen pop up, mutta tuskin viimeinen”, sanoo yksi Financier Groupin omistajista, Palacen ja Espan keittiötä johtava Eero Vottonen.
Espa
Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki
+358 9 6128 5060
sales@espahelsinki.com
www.espahelsinki.com/downstairs
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Toni Toivanen, +358 40 653 9008
Eero Vottonen, +358 40 743 7442
Kuvat





Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.
Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.
Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.
Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Financier Group
Café Savoy on klassikkoravintola Savoyn eteläranskalainen pikkuserkku7.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote
Yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista, 85-vuotias Savoy laajentaa vaikutuspiiriään katutasoon, Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan. Uusi ravintola Café Savoy avaa virallisesti ovensa huomenna tiistaina 8.11.2022.
Sukulan Pop Up huikea menestys – Yli tuhat varausta muutamassa tunnissa5.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Kiinnostus Jyrki Sukulan eilen julkistamaa Sukula 40 Pop Up -ravintolaa kohtaan on hurjaa. Ravintolaan tehtiin muutamassa tunnissa yli 1 000 varausta.
Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan 4.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Koko Suomen rakastaman Jyrki Sukulan huikea 40 vuoden ura kokkina ja ruokakulttuurin kehittäjänä tiivistyy Sukula 40 Pop Up -ravintolaan, joka valtaa Espan ylä- ja alakerran 12.5.–20.6. Sukulan itsensä isännöimässä, mestarin koko uraan keskittyvässä ravintolassa tarjolla on joka ilta yksi kahdeksan ruokalajin menu juomineen. Menu koostuu Sukulan uran rakkaimmista annoksista päivitettynä tähän päivään ja vaihtelee makumaailmaltaan maasta ja tunnelmasta toiseen.
Aki lähtee, Roopen Grilli jää22.11.2020 18:00:00 EET | Tiedote
Toni Toivasen japanilaisvaikutteinen popup Aki myytiin loppuun päivässä, ja jonotuslistalla oli loppuun asti satoja ihmisiä. Aki sulki ovensa lauantaina, vaikka kysyntää olisi ollut pitkälle ensi vuoden puolelle. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä.
RAVINTOLA PALACE VASTAA JATKOSSA MYÖS ESPASTA24.5.2020 16:00:00 EEST | Tiedote
Maaliskuussa Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace ottaa vastuulleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Ravintola Espan. Espan keittiöstä tulevat vastaamaan yhteisvoimin Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja vuonna 2018 Vuoden Kokiksi valittu Kalle Tanner. Molemmat ravintolat kuuluvat Financier Group -ryhmään, jonka kolmas ravintola on Helena Puolakan johtama Savoy.