Huikea ura tiivistettynä kahdeksaan ruokalajiin – Jyrki Sukulan 40-vuotistaiteilijajuhla valtaa Espan

– Vaikka minulla on kova draivi päällä ja tavoite jatkaa näitä hommia vielä pitkään, tuntui siltä, että nyt on oikea aika pitää pienet bileet. Tavoitteena on katsoa uraa sekä taaksepäin että eteenpäin ja samalla juhlistaa kevään tuloa ja maailman avautumista sulkujen jälkeen, Sukula sanoo.
Komean uransa aikana Sukula on ehtinyt työskennellä useissa eri huippuravintoloissa, toimia ravintoloitsijana, tehdä satoja tunteja tv-ohjelmia, voittaa erilaisia palkintoja ja tunnustuksia, julkaista kirjoja ja kehittää kunnianhimoisia ruokaan liittyviä innovaatioita.
– Matkan varrella on tullut koettua valtavasti kaikkea ja tavattua iso määrä mielenkiintoisia ihmisiä. Joukossa on rokkareita, taiteilijoita, valtion päämiehiä, päiväkotilaisia, rannikkojääkäreitä ja vuorineuvoksia. Mukaan on mahtunut nakkimukeja ja mustikkajäätelöllä täytettyjä mansikoita. Miljoonia kiloja ruokaa, jota on tarjoiltu joskus kahdelle hengelle, joskus kymmenelle tuhannelle. Elämässäni yksikään ilta ei ole ollut samanlainen. Se tulee olemaan pelin henki myös pop upissa, lupaa Sukula.
Sukula vastaa itse sekä ruoka- että juomamenun suunnittelusta ja on joka ilta paikalla, mutta tulee tekemään yhteistyötä useiden nuoren polven huippunimien kanssa.
– Jatkuva oppiminen on ollut elämässäni aina keskiössä. Tämä pop up ei tule olemaan poikkeus. Paikalleen pysähtynyttä muistelua tästä ei todellakaan tule. Tavoitteena on, että jokaisessa illassa on yllätyksiä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Sukula nauraa.
– Koen, että elämäntehtäväni on intohimo mielihyvän tuottamiseen ihmisille. Pohjimmiltaan siitä tässäkin on kysymys. On mahtavaa saada tehdä tällainen hanke tänä aikana, tässä kaupungissa, sanoo Sukula lopuksi.
Sukula 40 on auki 12.5.–20.6. keskiviikosta sunnuntaihin. Arkisin ja lauantaisin kattauksia on kaksi (klo 17 ja 20), sunnuntaisin yksi (klo 13–17). Varaukset ovat nyt auki osoitteessa: https://espahelsinki.com.
Sukula 40 x Espa
Pohjoisesplanadi 17, 00170 Helsinki
+358 9 6128 5060
sukula40@espahelsinki.com
Lisätiedot:
Jyrki Sukula, puh. +358 400 464 372, jyrki@sukula.com
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tavoitteenamme on rakentaa maailmanluokan ravintolayhtiö Helsinkiin. Haluamme luoda paikkoja, joita ihmiset rakastavat vielä vuosikymmentenkin kuluttua.
Uskomme, että ravintolan menestyksen määrittää kolme perusasiaa: ruoka, palvelu ja tunnelma. Työmme keskittyy näiden hiomiseen.
Ravintoloidemme määrä on ja tulee aina olemaan pieni. Paikkojen tyylilaji voi vaihdella, mutta Financier tarkoittaa kaikkialla erinomaista laatua ja erityistä huolenpitoa.
Financier Groupin ravintoloita ovat Palace, Savoy ja Espa, ja osakkaita ovat Helena Puolakka, Eero Vottonen, Jyrki Sukula, Saku Tuominen ja NoHo Partners.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Financier Group
Café Savoy on klassikkoravintola Savoyn eteläranskalainen pikkuserkku7.11.2022 14:00:00 EET | Tiedote
Yksi Suomen tunnetuimmista ravintoloista, 85-vuotias Savoy laajentaa vaikutuspiiriään katutasoon, Eteläesplanadin ja Kasarmikadun kulmaan. Uusi ravintola Café Savoy avaa virallisesti ovensa huomenna tiistaina 8.11.2022.
Sukulan Pop Up huikea menestys – Yli tuhat varausta muutamassa tunnissa5.5.2021 17:00:00 EEST | Tiedote
Kiinnostus Jyrki Sukulan eilen julkistamaa Sukula 40 Pop Up -ravintolaa kohtaan on hurjaa. Ravintolaan tehtiin muutamassa tunnissa yli 1 000 varausta.
Aki lähtee, Roopen Grilli jää22.11.2020 18:00:00 EET | Tiedote
Toni Toivasen japanilaisvaikutteinen popup Aki myytiin loppuun päivässä, ja jonotuslistalla oli loppuun asti satoja ihmisiä. Aki sulki ovensa lauantaina, vaikka kysyntää olisi ollut pitkälle ensi vuoden puolelle. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä.
Toni Toivanen avaa japanilaisen huippuravintolan Helsinkiin kahdeksi kuukaudeksi23.8.2020 18:00:00 EEST | Tiedote
Yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä kokeista, hienon uran Nomassa ja Inuassa tehnyt Toni Toivanen palaa syksyksi Suomeen ja avaa yhdessä Financier Groupin kanssa pääosin suomalaisiin raaka-aineisiin perustuvan japanilaisen ravintolan. Ravintolan nimi on Aki ja se aukeaa 10. syyskuuta ravintola Espan alakertaan.
RAVINTOLA PALACE VASTAA JATKOSSA MYÖS ESPASTA24.5.2020 16:00:00 EEST | Tiedote
Maaliskuussa Suomen parhaaksi ravintolaksi valittu Palace ottaa vastuulleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Ravintola Espan. Espan keittiöstä tulevat vastaamaan yhteisvoimin Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja vuonna 2018 Vuoden Kokiksi valittu Kalle Tanner. Molemmat ravintolat kuuluvat Financier Group -ryhmään, jonka kolmas ravintola on Helena Puolakan johtama Savoy.