Median edustaja, päivitä tietosi kiinteistökauppojen tilastoista

Jaa

Maanmittauslaitos julkaisee kiinteistökauppojen kauppahintatiedotteen kolme kertaa vuodessa. Helmikuussa julkaistaan tilasto edellisvuoden kiinteistökaupoista, ja kesä- ja syyskuussa kerrotaan kuluvan vuoden tilanteesta. Seuraava kauppahintatilastotiedote julkaistaan juhannusviikolla.

Harjakattoisia omakotitaloja
Riku Nikkilä

Voit tutkia kiinteistökauppatilastoja myös itse

Maanmittauslaitoksen kiinteistökauppatilastoihin voit tutustua tarkemmin itse. Tähän on tarjolla kolme eri tapaa. Voit

Edellisen kuukauden tiedot päivittyvät kaikkiin kolmeen paikkaan kuluvan kuukauden 28. päivänä eli kuukauden viiveellä. Jos maakunnassa tai kunnassa on tehty kyseisenä vuonna alle kolme kiinteistökauppaa, tiedot eivät tule mukaan tilastopalveluun. Tiedot pohjautuvat Maanmittauslaitoksen ylläpitämään, kiinteistönluovutusilmoitusten perusteella muodostuvaan kiinteistöjen kauppahintarekisteriin. Kiinteistöjä ovat esimerkiksi omakotitalot, kesämökit, metsät, pellot ja rakentamattomat tontit, mutta eivät osakehuoneistot.

Kauppahintatilastosta löytyvät tiedot muun muassa omakoti- ja lomakiinteistökaupoista sekä pelto- ja metsäkaupoista.

Kauppahintatilastot kartoilla

Jos haluat tutkia kauppahintatilastoja kartalla, valitse Paikkatietoikkuna. Paikkatietoikkuna-karttapalvelussa on helppokäyttöinen teemakarttatoiminnallisuus, jonka avulla saat esimerkiksi eri kunnissa tehtyjen mökkikauppojen lukumäärät ja kauppahinnat kartalle joko yksittäisiltä vuosilta tai aikasarjana. Valittavana on lukuisia tilastomuuttujia kunta-, seutukunta- tai maakuntajaotuksella.

Ohjeita tilastojen tutkimiseen Paikkatietoikkunan kartoilla

Kiinnostuitko? Teemakarttatoiminnallisuuden käyttöohjeen avulla pääset alkuun tilastojen tutkimisessa Paikkatietoikkunassa.

Katso myös lyhyet, kahden minuutin video-ohjeet siitä, miten saat haettua yksittäisen vuoden tiedot teemakartalle ja tiedot haluamaltasi aikasarjalta animaationa.

Lisätietoja

Kiinteistöjen kauppahintatilastoista: rekisteripäällikkö Saara Saari etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, 050 304 8391

Paikkatietoikkunasta: asiantuntija Riikka Kivekäs etunimi.sukunimi@maanmittauslaitos.fi, 050 348 4602

Tilastot-sivu Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla

Kuvat

Mökkikauppojen määrä Suomessa vuosina 2003, 2013 ja 2023 maakunnittain viiteen luokkaan jaoteltuna.
Tämä animoitu GIF kuvaa mökkikaupan kehitystä Suomessa 2000-luvulla.
Lataa

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Blogi: Paikkatiedot harkitusti käytettyinä hyödyttävät yhteiskuntaa19.6.2024 08:20:10 EEST | Tiedote

Valtiovarainministeriön työryhmä sai viime viikolla valmiiksi paikkatiedon kansallisen riskiarvion, jonka muistio julkaistiin 12.6. Maanmittauslaitos omistaa ja tarjoaa yhteiskunnan käyttöön monenlaista paikkatietodataa ja -palveluita, ja osallistuimme työryhmän työskentelyyn tiiviisti. Paikkatiedot harkitusti jaeltuina ja käytettyinä hyödyttävät yhteiskuntaa monin tavoin, sanoo Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Pasi Patrikainen.

Toiveikkuus ei näy alkuvuoden kiinteistökaupoissa19.6.2024 08:03:41 EEST | Tiedote

Tammi-toukokuun kiinteistökauppojen tilastot osoittavat, että kiinteistökauppa väheni 1,4 % hiljaisesta kiinteistökaupan alkuvuodesta 2023, vaikka julkisessa keskustelussa kaupan piristymistä ennakoidaan. Kesämökkialueiden kestosuosikit ovat hyvin pitäneet pintansa, sillä alueelliset erot kesämökkikauppojen määrissä ja toteutuneissa hinnoissa ovat merkittäviä. Maanmittauslaitos kokosi kiinteistöjen kauppahinnat ja kauppojen lukumäärät vuoden 2024 alusta toukokuun loppuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye