SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Bomban matkailualue laajenee – juhannuksesta alkaen 92 uutta järvimaisemahuonetta ja monipuoliset elämyspalvelut käytettävissä

Jaa

Pohjois-Karjalan suosittu matkailukohde Bomba uudistuu. Juhannuksena 20.6. Pielisen rantaan avautuu viisikerroksinen uudisosa, johon tulee 92 järvimaisemahuonetta sekä uusi ravintola, Bistro Ohto. Myös alueen elämystarjonta laajenee Bomba Safariksen toiminnan käynnistyessä samaan aikaan. Lisäksi hotellikylpylä Spa Bomban yhteyteen avautuu S-parturi-kampaamo ja S-kauneushoitola. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on investoinut Bomban alueen viimeisiin uudistuksiin 22 miljoonaa euroa, mikä on viimeisen 10 vuoden ajalta isoin Nurmeksessa julkistettu yritysinvestointi.

Break Sokos Hotel Bomba, maisema uudisosan huoneesta
Break Sokos Hotel Bomba, maisema uudisosan huoneesta Dorit Salutskij

– PKO:n tavoite on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. Matkailun kehittäminen on missiomme käytännön toteuttamista, koska kasvaneen matkailun hyödyt säteilevät kaikille alueen toimijoille. Bomban laajennustyö ainutlaatuiseksi kylpylähotelliksi sekä karjalaiskylän uudistus työllistivät lähialueen urakoitsijoita noin 374 hlötyövuoden verran, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Uudistus lisää Bomban vetovoimaa 

– Viimeisimmät uudistukset tekevät Bombasta entistä houkuttelevamman lomakohteen. Hotellihuoneidenkin määrä lähes tuplaantuu, mitä on todella odotettu, PKO:n matkailujohtaja Satu Näsärö sanoo.

– Uudisosan luonnonläheisesti sisustettujen huoneiden erikoisuutena on lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu hieno näkymä kauniisti välkehtivälle Pieliselle. Pohjoiskarjalaista luontomaisemaa, kuten revontulia ja järvelle nousevaa aamu-usvaa, voi ihastella myös huoneiden valokuvatapeteissa. Valokuvat ovat paikallisten valokuvaajien Pauli Sorsakarin ja Asko Kuittisen taidonnäytteitä, Break Sokos Hotel Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kertoo.

Uudesta järvisiivestä löytyy eri huonetyyppejä Standard-huoneista viidennen kerroksen parvekkeellisiin Superior-huoneisiin ja saunallisiin sviitteihin. Sisustuksellaan alueen luontoa kunnioittavassa Bistro Ohtossa nautitaan skandinaavisen keittiön klassikkoannoksia ja sesongin makuja kauniin järvimaiseman äärellä. Kesällä käytössä on myös iso terassi.

Järvisiiven iso ja elämyksellinen leikkihuone tarjoaa perheen pienimmille hauskoja hetkiä turvallisessa ympäristössä. Leikkitilan sisustus on talon oman väen käsialaa ja saanut inspiraationsa lähiympäristöstään: leikkimökki on kuin pienoismalli Bomban perinnerakennuksista, tapeteissa esitellään alueen luontoa ja liu’ut lasketaan kanteleliukumäestä.

Bomba Safaris: seikkailuja ja elämyksiä luonnossa

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa avaa Bomban alueelle juhannuksena myös monipuolisia aktiviteetteja ja välinevuokrausta tarjoavan elämyspalveluyritys Bomba Safariksen.

– Meiltä löytyy laaja valikoima laadukkaita seikkailuja ja elämyksiä, joiden kautta tutustua alueen upeaan luontoon ja ainutlaatuisiin perinnemaisemiin; yksi hauskimmista Coopop-huristelu Puu-Nurmekseen. E-fatbikella voi lähteä vaaroille seikkailemaan ja kanootilla tai suppilaudalla Pielisen aalloista nauttimaan, Bomba Safariksen tuore kohdepäällikkö Minna Leväinen suosittelee.

Kesällä Bomba Safaris tarjoaa viikko-ohjelman, jonka retket toteutetaan takuulähdöin.

Vastuullisuus edellä

Break Sokos Hotel Bomban laajennus on rakennettu kestävän kehityksen periaattein maalämpöä, omaa aurinkovoimaa ja tehokkaita lämmöntalteenottolaitteita hyödyntäen. Hotellilla on sekä Green Key- että Sustainable Travel Finland -tunnukset merkkinä hotellin vastuullisuuden eteen tekemästä jatkuvasta työstä.

Laajennusosan valmistuminen on osa Break Sokos Hotel Bomban isoa uudistusta, jonka tavoitteena on Bomban matkailualueen houkuttelevuuden lisääminen ja matkailijamäärien merkittävä kasvattaminen koko Pohjois-Karjalassa. Viimeisimpien uudistusten myötä Bomballe on rekrytoitu noin 30 uutta työntekijää.

Bomban matkailualueen palvelut juhannuksesta 2024:

  • Break Sokos Hotel Bomballa 151 huonetta
  • 50 huonetta karjalaiskylän hirsirivitaloissa
  • Spa Bomba – ylellinen elämyskylpylä Pielisen rannalla
  • Ravintolat: Buolu Ristorante & Cafe, Bistro Ohto ja Ravintola Bomba
  • 4 kokoustilaa sekä Bomban talon ja Kalevanhovin kokoustilat
  • Bomba Safariksen elämys- ja välinevuokrauspalvelut
  • S-parturi-kampaamon ja S-kauneushoitolan palvelut

Break Sokos Hotel Bomban pääurakoitsija on liperiläinen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy. Muut urakoitsijat ovat: putkiurakoitsija LVI-Tahko Oy Kuopiosta, ilmanvaihtourakoitsija Ilmasiili Oy Kuopiosta, sähköurakoitsija Joen Sähkötekniikka Joensuusta, rakennusautomaatiourakoitsija Schneider Electric Joensuun toimipiste sekä elementtiurakoitsija Pielisen Betoni Lieksa. Hotellin uudisosan sisustuksen on suunnitellut turkulainen Arosuo Arkkitehdit ja Bistro Ohton sisustuksen Elina Korpijärvi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Break Sokos Hotel Bomban kokonaisuus
Break Sokos Hotel Bomban kokonaisuus
Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Lataa
Break Sokos Hotel Bomban järvisiipi / Superior-huone
Break Sokos Hotel Bomban järvisiipi / Superior-huone
Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Lataa
Bomba Safaris järjestää mm. melontaa Pielisellä
Bomba Safaris järjestää mm. melontaa Pielisellä
Kuva: PIKES
Lataa
Break Sokos Hotel Bomban aluetta Pielisen rannassa
Break Sokos Hotel Bomban aluetta Pielisen rannassa
Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Lataa
Break Sokos Hotel Bomba / Spa Bomba
Break Sokos Hotel Bomba / Spa Bomba
Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Lataa
Kesätunnelmia Bomban karjalaiskylässä
Kesätunnelmia Bomban karjalaiskylässä
Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Lataa

Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Hotellissa on 201 huonetta, kaksi ravintolaa, kolme kokoustilaa, elämyskylpylä Spa Bomba sekä oma kauneushoitola ja parturi-kampaamo. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Bomba Safaris tuottaa elämyspalvelut ja vuokraa välineet Bomballa vieraileville matkailijoille.

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Tekstiilijätteestä vaatteeksi – vastuullisempien tekstiilimateriaalien osuus kasvaa marketmuodissa26.9.2024 08:02:00 EEST | Tiedote

S-ryhmän omissa merkeissä ja oman maahantuonnin tuotteissa käytetään kasvavassa määrin vastuullisempia raaka-aineita kuten vastuullisesti tuotettua puuvillaa ja ympäristöystävällisempiä kierrätyskuituja. Tänä syksynä Prisman uutuusmallistoissa nähdään runsas valikoima tuotteita, joissa on käytetty Cyclo-kierrätyskuitua. Toisin kuin monen muun materiaalin tuotannossa, Cyclo-kuidun valmistuksessa ei käytetä laisinkaan vettä tai kemikaaleja.

Hevihävikistä hyvikkiä – S-marketteihin vuosi sitten laajentunut toimintatapa tuloksekas23.9.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Aiemmin useassa alueosuuskaupassa käytössä ollut toimintatapa myydä heviosaston hieman kolhiintuneita, mutta vielä käyttökelpoisia hedelmiä ja vihanneksia edullisesti laajeni vuosi sitten kaikkiin S-market-ketjun myymälöihin ympäri Suomen. Kokemukset ovat olleet positiivisia: toimintatavan laajennettua S-marketeissa on myyty jo reilusti yli 500 000 kiloa enemmän hävikkiuhan alta pelastettuja hedelmiä ja vihanneksia. Valtakunnallisella Hävikkiviikolla keskitytään muun muassa lisäämään kasvisten syöntiä.

Uuteen kotimaiseen innovaatioon pohjautuva, arjessa helppo kalatuote ui S-ryhmän kauppoihin3.9.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale ja Alepa) kylmähyllyille on ilmestynyt uusi kalatalouden sivuvirtoja hyödyntävä kalatuote. Kotimaista Nyhtökirjolohi on valmistettu Suomessa kasvatetusta kirjolohesta ja siinä hyödynnetään kaikki kirjolohen fileoinnissa syntyvät ruokaisat ja ravintorikkaat kylkipalat, jotka tyypillisesti jäävät kalasta hyödyntämättä. Nyhtökirjolohen valmistukseen käytetty teknologia on maailmassa ainoa laatuaan.

Bonus juhlii kolmekymppisiään – asiakasomistajille on maksettu jo yli kahdeksan miljardia euroa27.8.2024 09:02:27 EEST | Tiedote

S-ryhmän asiakasomistajille on maksettu kolmen vuosikymmenen aikana yhteensä yli 8 miljardia euroa Bonusta ja muita rahana maksettavia etuja. Bonusten määrän moninkertaistuminen kertoo asiakasomistajuuden suosion kasvusta: Bonusta maksetaan nyt joka kuukausi enemmän kuin alkuvaiheessa koko vuoden aikana. Myös asiakastyytyväisyys NPS-tutkimuksessa on noussut ennätyskorkeaksi. Uudistuksia toimivaan konseptiin tehdään harkitusti ja aikaa seuraten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye