Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaalla työttömyys kasvoi toukokuussa – kuukausittainen kehitys näyttää kuitenkin laskusuuntaa

Jaa

Toukokuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys on kasvanut Pirkanmaalla viime vuoteen verrattuna. Työttömiä työnhakijoita oli toukokuussa yhteensä 25 676 henkilöä, mikä on 4 893 henkilöä enemmän kuin vuoden 2023 toukokuussa. Muihin maakuntiin verrattuna Pirkanmaalla työttömyystilanne kasvoi eniten eli 23,5 prosenttia.

Toukokuun työllisyyskatsauksen lukuja.
Toukokuun työllisyyskatsauksen lukuja.

Lomautettuna toukokuussa oli 1974 henkilöä, mikä oli 74 prosenttia eli 842 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Myös uusien avoimien työpaikkojen määrä laski 57 prosenttia, niitä oli toukokuussa yhteensä 4 240 kappaletta. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli yhteensä 4003 henkilöä eli 32 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Pirkanmaan työttömyysaste eli työttömien työnhakijoiden osuus koko työvoimasta oli toukokuussa 9,9 prosenttia. Pälkäneellä se oli maakunnan paras eli 5,1 prosenttia ja Tampereella heikoin 11,9 prosenttia. Alle 7 prosentin työttömyysasteeseen päästiin lisäksi Juupajoella 6,2 prosenttia, Kihniössä 6,5 prosenttia, Lempäälässä 6,6 prosenttia, Punkalaitumella 6,0 prosenttia, Vesilahdella 6,2 prosenttia ja Ylöjärvellä 6,8 prosenttia.

- Vaikka toukokuun tilastojen perusteella työttömyys Pirkanmaalla kasvoi edelleen, kasvu on kuitenkin selvästi hidastunut. Kun katsotaan koko alkuvuotta, trendi näyttää laskusuuntaa. Sen odotetaan jatkuvan loppuvuonnakin, sillä yrityksillä on tarvetta palkata työntekijöitä eläköityvien tilalle ja uusiin tehtäväkokonaisuuksiin, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen ennakointiasiantuntija Juha Salminen.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 266 367 henkilöä, joista lomautettuja oli 20 323 henkilöä. Työttömien ja lomautettujen määrä nousi koko maassa viime vuodesta 27 476 henkilöllä, eli 11,5 prosenttia.

Toukokuun työttömyystilastot käyvät ilmi Pirkanmaan ELY-keskuksen tänään julkaisemasta työllisyyskatsauksesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan ELY-keskus
Ennakointiasiantuntija Juha Salminen
Puhelin 0295 036 208
sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Mänttä-Vilppulassa käynnissä liikenneturvallisuutta parantavia tietöitä27.6.2024 09:48:45 EEST | Tiedote

Mänttä-Vilppulassa tehdään tänä kesänä useita jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta parantavia tietöitä. Töitä tehdään Satamatien, Lampitien, Vähä-kangasjärventien, Ajostaipaleenkadun, Koivikkotien ja Ratatien liittymissä. Kohteissa siirretään suojateitä, tarkistetaan nopeusrajoitusta sekä siirretään pysäkkejä ja tehdään korotuksia reunakiveyksellä. Lisäksi uusitaan liikennemerkkejä ja opasteita. Työt valmistuvat koulujen alkuun mennessä.

NTM-centralen i Birkaland har gett en motiverad slutsats om MKB-beskrivningen av kraftledningsprojektet mellan Kristinestad och Nokia26.6.2024 12:54:31 EEST | Tiedote

Fingrid Abp planerar ett 400 +110 kilovolts kraftledningsprojekt mellan Kristinestad och Nokia. Kraftledningssträckningarna placeras i kommunerna Kristinestad, Bötom, Storå, Kankaanpää, Karvia, Parkano, Ikalis, Ylöjärvi, Tavastkyro och Nokia. Kraftledningssträckningarna som granskats är delvis parallella med de befintliga kraftledningarna, delvis belägna i en helt ny terrängkorridor. Kraftledningsförbindelsen som byggs är cirka 157–176 kilometer lång, beroende på vilket alternativ som genomförs.

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut perustellun päätelmän Kristiinankaupungin ja Nokian välisen voimajohtohankkeen YVA-selostuksesta26.6.2024 12:53:31 EEST | Tiedote

Fingrid Oyj suunnittelee 400+110 kilovoltin voimajohtohanketta Kristiinankaupungin ja Nokian välille. Voimajohtoreitit sijoittuvat Kristiinankaupungin, Karijoen, Isojoen, Kankaanpään, Karvian, Parkanon, Ikaalisten, Ylöjärven, Hämeenkyrön ja Nokian kuntien alueille. Tarkasteltavat voimajohdon reitit sijoittuvat osin nykyisten voimajohtojen rinnalle ja osin kokonaan uuteen maastokäytävään. Rakennettavan voimajohtoyhteyden pituus on noin 157–176 kilometriä toteutettavasta vaihtoehdosta riippuen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye