SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän myynti jatkoi kasvu-uralla tammi–syyskuussa

Jaa

S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa oli 10 629,3 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 0,6 prosenttia. Marketkauppa jatkoi hyvässä vireessä. Myös verkkokaupoissa myynti kehittyi edelleen vahvasti.

S-ryhmän tammi-syyskuun myynti kasvoi hieman edellisvuodesta.
S-ryhmän tammi-syyskuun myynti kasvoi hieman edellisvuodesta. Kuva: Eetu Ahanen

S-ryhmän marketkaupan veroton vähittäismyynti tammi–syyskuussa oli 7 927,2 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna oli 2,6 prosenttia. Hyvää kehitystä siivitti päivittäistavarakaupan vahva vire. Verkkokaupassa jatkui markkinaa vahvempi myynnin kehitys sekä ruoan verkkokaupassa että käyttötavarakaupan Prisma.fi:ssä.

Lämpiminä syyskuulle asti jatkuneet säät pidensivät kesän sesonkituotteiden kulutusta. Esimerkiksi grillaustuotteiden, jäätelön, erilaisten juomien sekä satokauden marjojen ja kasvisten kysyntä oli vilkasta.

– Arviomme mukaan S-ryhmän päivittäistavarakaupassa myynti on edelleen kasvanut muuta Suomen markkinaa paremmin. Osuva valikoima, edullinen ostoskori ja toimivat monikanavaiset palvelut ovat ketjujemme vahvuuksia. Omalle tilille rahana maksettava Bonus ja muut asiakasomistajan edut täydentävät kokonaisuuden, jota asiakkaamme arvostavat, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook tiivistää.

Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa kasvatti myyntiään verkkokaupan ja kampanjoiden siivittämänä

S-ryhmän tavaratalo- ja erikoisliikekaupassa myynti oli tammi–syyskuussa 192,5 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen nähden oli 0,9 prosenttia. Myyntiä Sokoksella ja Emotion-ketjussa vauhditti muun muassa myyntiennätyksen tehnyt syksyn 3+1 Päivää -kampanja sekä Sokos.fi-verkkokaupan vahva kehitys. Erityisesti kosmetiikan tuotteiden kysyntä oli runsasta, ja myös haastavasta suhdannetilanteesta kärsinyt muodin myynti piristyi syyskauden myötä.

Liikennekaupassa tasainen kehitys jatkui – sähkölatauksien myynti edelleen vahvassa kasvussa

S-ryhmän liikennekaupan kokonaismyynti tammi–syyskuussa oli 1 564 miljoonaa euroa. Edellisvuoden tasosta kokonaismyynti jäi 4,7 prosenttia. Kehityksen taustalla oli polttonesteiden maailmanmarkkinahintojen lasku.

ABC-asemien palveluiden kysyntä oli vilkasta, ja suotuisaa kehitystä nähtiin niin autopesujen myynnissä kuin liikennemyymälöiden market- ja ravintolamyynnissäkin. Erityisen vahvaa kasvu oli sähkölatausmyynnissä, joka on kaksinkertaistunut edellisvuodesta. Kehityksen taustalla on ABC-latauksen laajentunut verkosto ja sähköautojen määrän kasvu tieliikenteessä. Hyvää kehitystä S-ryhmän liikennekaupan eri osa-alueilla ovat vauhdittaneet toimivat digipalvelut kuten suosiotaan jatkuvasti kasvattava ABC-mobiili.

Matkailu- ja ravitsemiskaupassa myynti lähes edellisvuoden tasolla – hotelleilla ennätysheinäkuu

S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan myynti oli tammi–syyskuussa 602,2 miljoonaa euroa. Myynti jäi hieman edellisvuodesta. Tiukka taloustilanne ja kuluttajien heikko luottamus haastoivat edelleen koko toimialaa. Kesäsesonki tapahtumineen vilkastutti kuitenkin asiointia hotelleissa ja ravintoloissa. Erityisesti S-ryhmän hotelleissa kysyntä oli kovaa, ja heinäkuussa kauppa kävi ennätysvilkkaasti. Myös kansainvälisten matkailijoiden kysyntä kasvoi selvästi, ja kehittyi S-ryhmän hotelleissa markkinaa paremmin.

– Kesän sesonki sujui kaiken kaikkiaan hotelleissamme ja ravintoloissamme hyvin. Kehitämme jatkuvasti verkostoamme, ja olemme jatkossakin kiinnostava ja kilpailukykyinen vaihtoehto niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaillemme. Esimerkkejä tuoreista lisäyksistä verkostoomme ovat Break Sokos Hotel Bomban laajennus Pohjois-Karjalassa, sekä Helsingissä avautunut Solo Sokos Hotel Pier 4 ja ravintolatarjontaamme täydentävä Lasipalatsi, Hannu Krook toteaa.

Alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti 1–9/2024

Liiketoiminta-alue Myynti (milj. €) Muutos 1–9/2023 (%)
Marketkauppa* 7 927,2 +2,6
Liikennekauppa 1 564,0 -4,7
Matkailu- ja ravitsemiskauppa* 602,2 -0,8
Tavaratalo- ja erikoisliikekauppa 192,5 +0,9
Muut 343,4 -14,4
S-ryhmä yhteensä 10 629,3 +0,6

Marketkauppa sisältää S-ryhmän päivittäistavarakaupan ja Prisman käyttötavarakaupan.
*Lukuun sisältyy myynti Virossa.

Yhteyshenkilöt

Pääjohtaja Hannu Krook, SOK, p. 010 76 80200, hannu.krook(at)sok.fi
Johtaja, CFO, Jorma Vehviläinen, SOK, p. 010 76 80608, jorma.vehvilainen(at)sok.fi

SOK:n viestintä

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.

Puh:050 472 2745viestinta@sok.fi

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ 

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta.

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​ 

#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

ABC-lataukselle neljä jättiasemaa syksyn aikana – maanteiden suurin ja tehokkain sähköautojen latausasema Heinolaan10.10.2024 09:03:46 EEST | Tiedote

ABC-lataus tuo lisää tehoa valtateille, kun ketjun ensimmäiset jättiasemat avataan vilkkaiden väylien varsille Heinolaan, Lahteen, Hämeenlinnaan ja Forssaan. ABC Heinolassa on lauantaista 12.10. lähtien yhteensä 32 latauspistettä, joista 27 tarjoaa suurteholatausta. Asemalla on latauspisteitä enemmän kuin yhdelläkään muulla julkisella suurteholatausasemalla Suomessa.

Prisman vaatehyllyissä yllätyshitti – näitä naisten paitoja ostetaan nyt tuhansittain10.10.2024 07:30:00 EEST | Tiedote

Naisten pukeutumisessa tullaan suosimaan tänä syksynä ribbitoppeja, mikä käy ilmi Prisman tuoreista myyntitilastoista. Elokuussa Prismoissa lanseerattuun WKLY.-vaatemallistoon kuuluvat ribbineuloksesta valmistetut naisten topit ovat nopeassa tahdissa nousseet Prisman pukeutumisen myydyimmiksi tuotteiksi: toppeja on myyty jo tuhansia vasta hiukan yli kuukaudessa. Myös miesten cargo-housut ovat olleet suosittuja.

Lähes 70 % suomalaisista kärsii syksyllä ihon kuivuudesta – Älä tee ihonhoidossa nyt näitä virheitä8.10.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Syksy ja ilmojen viileneminen tuo lähes kaikille jonkinlaisia haasteita ihonhoitoon. Sokoksen kyselytutkimuksen* mukaan peräti 82 prosenttia kokee vuodenaikojen vaihtelun vaikuttavan ihon hyvinvointiin ja 68 prosenttia kärsii tai on joskus kärsinyt ihon kuivuudesta nimenomaan syksyisin. Asiantuntijan mukaan kuivan ihon hoidossa tehdään yleisimmin kaksi keskeistä virhettä.

Näillä syystrendeillä suomalaiset haluavat nyt sisustaa kotinsa – Selkeä muutos aiempaan yllätti asiantuntijan30.9.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Värien vahvuus ja räväkkä yhdistely nousee esiin syksyn 2024 sisustustrendeissä. Suomalaiset ovat innostuneet sisustamaan kotejaan aiempaa sallivammin, mikä näkyy rohkeutena tehdä kodista persoonallisemman näköinen nojaamatta yhteen tyyliin tai sääntöön. Muutos sisustustavoissa näkyy Sokoksen mukaan myös panostamisena kestäviin käyttötavaratuotteisiin pelkkien koriste-esineiden sijaan sekä 70-luvulta tuttujen pyöreiden muotojen suosiossa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye