Naisjohtajien mentorointiohjelman kymmenes kausi alkoi – jo yli 400 johtajanaista käynyt koulutuksen

Jaa

Keskuskauppakamarin järjestämän Naisjohtajien mentorointiohjelmaa on järjestetty jo vuodesta 2012 ja sen kymmenes ”tuotantokausi” alkoi maanantaina. Reilussa kymmenessä vuodessa ohjelman on läpikäynyt yli 400 johtajapolullaan etenemään haluavaa naista.

Keskuskauppakamarin Naisjohtajien mentorointiohjelma alkoi maanantaina. Kymmenennen ohjelman osallistujia, mentoreita ja järjestäjiä.
Keskuskauppakamarin Naisjohtajien mentorointiohjelma alkoi maanantaina. Kymmenennen ohjelman osallistujia, mentoreita ja järjestäjiä.

Naisjohtajien mentorointiohjelman tarkoituksena on vauhdittaa konkreettisella tavalla naisia eteenpäin johtajaurallaan aina liiketoiminnan johtotehtäviin ja pörssiyritysten hallituksiin asti. Ohjelmaan osallistuu kerrallaan noin 40 uransa keskivaiheilla olevaa, johtamisesta kiinnostunutta naista.

”Naisjohtajaohjelman alkuperäisenä tavoitteena on ollut, että yritykset saavat parhaat mahdolliset henkilöt johtoonsa. On ollutkin huikea nähdä vuosien varrella, miten mentorointiohjelmaan osallistuneet naiset ovat kehittyneet ja edenneet urallaan. Lisäksi ohjelman ympärille rakentunut verkosto ja moninaiset ystävyyssuhteet ovat tarjonneet monille apua niin ammatillisesti kuin muutenkin elämässä”, sanoo ohjelmasta vastaava Keskuskauppakamarin palvelujohtaja Mari Hakkarainen.

Naisjohtajaohjelman lisäksi Keskuskauppakamari kokoaa vuosittain tilaston naisten osuudesta pörssiyhtiöiden hallituksissa. Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on vuosien myötä noussut ja on nyt noin kolmannes. Kesällä 2026 voimaan tulevat pörssiyhtiöiden hallitusten sukupuolikiintiödirektiivit edellyttävät, että pörssiyhtiöiden hallituksissa olisi tasapuolinen sukupuolijakauma. Tämä edellyttäisi Suomessa noin 60 naista lisää pörssiyhtiöiden hallituksiin.

Hakkaraisen mukaan vuosien varrella on ollut keskustelua siitä, tarvitaanko erillistä ohjelmaa johtajiksi haluaville naisille.

”Naisten määrä pörssiyhtiöiden hallituksissa on kasvanut koko ajan, mikä on erittäin hieno asia. Yhä edelleen naiset ovat kuitenkin aliedustettuina paitsi hallituksissa, myös yritysten toimitusjohtajina sekä liiketoimintajohdossa. Tämä ohjelma on varmasti osaltaan auttanut edistämään naisten etenemistä urallaan, mutta vielä on tehtävää”, Hakkarainen sanoo.

Hakkarainen muistuttaa, että itsesäätelyn ja lainsäädännön ohella on myös luotava sellaista ilmapiiriä, joka kannustaa naisia etenemään urallaan.

"Yrityksissä on tärkeää kiinnittää huomiota naisten urapolkuihin, jotta ne nykyistä useammin johtaisivat tukitoimintojen johtotehtävien sijaan kohti liiketoimintojen johtotehtäviä ja toimitusjohtajuutta. Tässäkin naisjohtajien mentorointiohjelma on apuna”, Hakkarainen sanoo.

Lue lisää Naisjohtajien mentorointiohjelmasta täältä: Naisjohtajien mentorointiohjelma - Keskuskauppakamari

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari: maastapoistumislaki Suomen taloudelle vahingollinen - huomisen hyvinvointiyhteiskuntaa ei ole ilman ihmisiä24.10.2024 10:16:37 EEST | Tiedote

Hallituksen esitys niin kutsutusta kolmen kuukauden säännöstä on ristiriidassa työperäisen maahanmuuton tavoitteiden kanssa ja antaa täysin väärän signaalin Suomessa asuville osaajille. Se ei ole omiaan lisäämään osaajien kokemusta siitä, että he olisivat tänne tervetulleita. Väestön vanhetessa ja syntyvyyden supistuessa tähän ei kerta kaikkiaan olisi varaa. Suomen tulisi käyttää kaikki mahdollisuudet luodakseen etulyöntiasemaa kansainvälisten osaajien houkuttelussa muihin maihin nähden toteaa Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Suvi Pulkkinen.

Kauppakamarikysely: Pienissä yrityksissä tekoälyn ja teknologiakehityksen hyödyt jääneet vielä vähäisiksi17.10.2024 06:55:00 EEST | Tiedote

Suuryritykset ja keskisuuret yritykset ovat päässeet hyötymään teknologiakehityksen tuomia mahdollisuuksia selvästi pienempiä yrityksiä enemmän, selviää kauppakamareiden osaajakyselyssä. Tuottavuuskehityksen kannalta olisi kuitenkin oleellista saada pienet yritykset kehitykseen mukaan. Tämä edellyttää panostuksia jatkuvaan oppimiseen tekoälyn, digitaitojen ja automaatio-osaamisen saralla ja pienten yritysten huomioimista tässä omana kohderyhmänään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye