Mikroskooppikokeiluja vai magian historiaa? Tieteiden yön 2025 ohjelma on julkaistu
Tieteiden yötä vietetään torstaina 9.1.2025. Tieteen oma kaupunkitapahtuma levittäytyy ympäri Helsinkiä lähes 50 tapahtuman voimin. Tutustu juuri julkaistuun ohjelmaan osoitteessa tieteidenyo.fi.
Tieteiden yössä 2025 osallistujat pääsevät tutkimaan katupölyä mikroskoopilla ja uppoutumaan magian historiaan tutkijoiden johdolla. Tieteiden yön tapahtumat johdattelevat niin revontulien kuin maailmantalouden kiinnostavien kysymysten äärelle.
Illan aikana ääneen pääsevät muun muassa avaruusfyysikko Minna Palmroth, palestiinalainen tutkija, kirjoittaja ja kuraattori Shahd Wadi, uskontotieteilijä Karolina Kouvola ja ympäristöpolitiikan tutkija Janne Hukkinen.
Kaikkiin Tieteiden yön tapahtumiin on ilmainen sisäänpääsy. Osaan tapahtumista voi osallistua myös verkon välityksellä.
— Tieteiden yö on matalan kynnyksen tapahtuma kaikille tieteestä kiinnostuneille ja kaupunkilaiset ovatkin ottaneet sen joka vuosi innostuneesti vastaan. Viime kerralla Tieteiden yöhön osallistui 3000 ihmistä, vastaava tapahtumatuottaja Mandi Vermilä kertoo.
Tieteiden yötä koordinoi Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) ja sitä rahoittaa Koneen Säätiö. Illan aikana ohjelmaa järjestävät muun muassa Luonnontieteellinen keskusmuseo, Suomen Kirurgiyhdistys, Biotaiteen seura, Suomen Pankin Rahamuseo ja kymmenet muut tiede- ja kulttuurialan toimijat.
Tieteiden yö järjestetään vuosittain: joka toinen vuosi itsenäisenä tapahtumana ja joka toinen vuosi Suomen suurimman tiedetapahtuman Tieteen päivien yhteydessä. Tieteiden yö järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mandi VermiläVastaava tapahtumatuottajaTieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)
Vermilä työskentelee Tieteen päivien pääsihteerinä ja Tieteen päivien ja Tieteiden yön vastaavana tuottajana.
Linkit
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV)
Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV) on merkittävä tiedepoliittinen toimija, joka edistää tiedeyhteisön elinvoimaisuutta ja monimuotoisuutta yhteiskunnan hyväksi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tieteellisten seurain valtuuskunta
Tieteellisten seurain valtuuskunnan puheenjohtajana jatkaa Petri Karonen16.12.2024 08:53:17 EET | Tiedote
Professori Petri Karonen ja dosentti Emilia Palonen valittiin uudelleen TSV:n hallituksen puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi. Kausi kestää vuoden 2025. Valinnat tehtiin TSV:n uuden hallituksen järjestäytymiskokouksessa perjantaina 13. joulukuuta 2024 Tieteiden talolla Helsingissä.
Kansalliset avoimen tieteen palkinnot pitkäjänteisestä avoimen tieteen edistämisestä ja populaarimusiikin aineistojen hallinnasta5.12.2024 06:45:19 EET | Tiedote
Turun yliopiston vararehtori Kalle-Antti Suominen, Musiikkiarkisto sekä Jessica Parland-von Essen palkittiin avoimen tieteen edistämisestä.
Selvitys: suomalaiset tutkimusorganisaatiot sitoutuneet edistämään tieteen avoimuutta30.10.2024 09:00:00 EET | Tiedote
Suomessa lähes kaksi kolmasosaa yliopistoista, noin puolet ammattikorkeakouluista ja kaksi tutkimuslaitosta saavuttivat korkeimman tason tieteen ja tutkimuksen avoimuutta tarkastelevassa seurannassa.
Suomen suurimman tiedetapahtuman ohjelma on julkaistu24.10.2024 13:00:00 EEST | Tiedote
Tieteen päiviä vietetään 8.–12.1.2025 Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa ja Mikkelissä. Juuri julkaistu ohjelma syventyy oivalluksiin ja erehdyksiin niin arkielämässä kuin tieteessä ja tutkimuksessa.
Tiedetori tuo tiedettä ja tutkittua tietoa Helsingin Kirjamessuille17.10.2024 06:55:00 EEST | Tiedote
Suomen muinaisia tulivuoria, ihmislajin selviytymisen edellytyksiä ja painajaisten historiaa – Tiedetorilla kuullaan laaja kattaus esityksiä eri tieteenaloilta. Ohjelmaa on tarjolla Helsingin Kirjamessujen Kruununhaka-lavalla torstaina ja perjantaina 24.10.–25.10.2024.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme